Κοσμος

ΠΟΥ: Κανένας νεκρός ως τώρα από τη μετάλλαξη Όμικρον

Η νέα παραλλαγή έχει εντοπιστεί σε 38 χώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΟΥ: Κανένας καταγεγραμμένος θάνατος από τη μετάλλαξη Όμικρον
© Anna Shvets/Pexels

Μετάλλαξη Όμικρον: Δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος μέχρι τώρα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Παρά το γεγονός ότι η μετάλλαξη Όμικρον έχει εντοπιστεί σε 38 χώρες, μέχρι τώρα δεν χει καταγραφεί κανένας θάνατος, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Την ίδια ώρα ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να προσδιοριστεί πόσο μολυσματική είναι η παραλλαγή Όμικρον κι εάν προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια και πόσο αποτελεσματικές είναι τελικά οι θεραπείες και τα εμβόλια εναντίον της.

«Θα λάβουμε τις απαντήσεις που χρειάζονται όλοι», είπε ο διευθυντής έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, Μάικλ Ράιαν.

Μετάλλαξη Όμικρον: Εξετάζονται δυο ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι εξετάζονται δύο ακόμη ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για δύο ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό και δεν σχετίζονται με την ιχνηλάτηση και την καραντίνα που έχουν τεθεί οι επαφές το πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος της Όμικρον στην Ελλάδα, ενός Έλληνα που είχε ταξιδέψει από τη Ν. Αφρική στα Χανιά.

Τα δύο νέα ύποπτα κρούσματα, φαίνεται, από την γονιδιακή ανάλυση PCR, ότι νοσούν πιθανότατα από τη νέα παραλλαγή Όμικρον, αυτό όμως μένει να επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση και των δύο ασθενών είναι καλή καθώς εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και παρακολουθούνται ενώ παραμένουν στο σπίτι τους.

Πρόκειται για δύο ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Ν. Αφρική και οι οποίοι ήρθαν στη χώρα πριν επιβληθεί απαγόρευση. Ήδη ο ΕΟΔΥ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ιχνηλατηθούν οι επαφές τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ