Ελλαδα

Τι είπε ο «ασθενής 0» της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα (βίντεο)

«Ένιωσα ένα τσίμπημα στον θώρακα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε καραντίνα στα Χανιά ο Κώστας Αγγελάκης (ένθετη), ο πρώτος ασθενής με τη μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα
Σε καραντίνα στα Χανιά ο Κώστας Αγγελάκης (ένθετη), ο πρώτος ασθενής με τη μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα © EUROKINISSI | YouTube

Ο πρώτος ασθενής με τη μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα μίλησε για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό από τα Χανιά όπου βρίσκεται σε καραντίνα.

Ο Κώστας Αγγελάκης είναι το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα. Ο πρώτος ασθενής στην Ελλάδα με τη μετάλλαξη Όμικρον μίλησε στο Mega για την περιπέτειά του και το ταξίδι στη Νότια Αφρική.

Ο «ασθενής 0» βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του στα Χανιά. Ο Έλληνας επιχειρηματίας ζει μόνιμα στο Γιοχάνεσμπουργκ και ταξίδεψε στην Κρήτη για να δει τους συγγενείς του.

Δραστηριοποιείται στην εστίαση και, όπως είπε, έρχεται σε επαφή με πελάτες και προμηθευτές. Έφθασε στην Ελλάδα την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021.

«Αποφάσισα να έρθω γιατί είχαν εμβολιαστεί οι δικοί μου και εγώ. Ακούγαμε στις ειδήσεις ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα αυξάνονται ραγδαία και φοβήθηκα για lockdown. Αυτός ήταν ο λόγος που ήρθα πριν από τις γιορτές» δήλωσε ο Κώστας Αγγελάκης, επισημαίνοντας ότι δεν γνωρίζει πώς κόλλησε τη μετάλλαξη Όμικρον.

 

 

Τι ένιωσε ο πρώτος ασθενής με τη μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα 

Όπως αναφέρει ήταν Σάββατο βράδυ όταν ένιωσε ένα τσίμπημα στον θώρακα. «Χρόνια εργαζόμουν σε τρίτες χώρες και πάντα όταν ερχόμουν στην Ελλάδα απομονώνομαι για τρεις με τέσσερις μέρες» εξηγεί.

Και συμπληρώνει: «Το ίδιο τήρησα και τώρα, που είχαμε κορωνοϊό και ήταν πιο επικίνδυνο. Είχα μόνο ένα σύμπτωμα το οποίο όταν πήγα να κοιμηθώ το Σάββατο βράδυ ένιωσα ένα περίεργο τσίμπημα στο θώρακα, το οποίο συνέχισε. Κατάφερα και κοιμήθηκα, παρά την ενόχληση, και το πρωί που σηκώθηκα δεν ένιωσα κανένα σύμπτωμα».

Ο κ. Αγγελάκης, ο οποίος ήταν πλήρως εμβολιασμένος με το σκεύασμα της Pfizer, με το που έφτασε στην Αθήνα από μόνος του έκανε καθημερινά rapid test. Μία μέρα ζήτησε από το φαρμακείο να κάνει ρινικό rapid test. Μετά από λίγα λεπτά του ανακοίνωσαν ότι ήταν θετικός. Τότε τους ζήτησε να κάνει και ένα δεύτερο για να είναι σίγουρος, το οποίο βγήκε αρνητικό. Στη συνέχεια έκανε σε ιδιωτικό εργαστήριο PCR test (μοριακό), το οποίο ήταν θετικό.

«Εγώ δεν έχω τίποτα, ούτε πυρετό ούτε δέκατα. Το οξυγόνο μου έγραφε 100 σήμερα που με μετρήσανε. Αλλά αν με ρωτάγατε αν θα ξαναέκανα το εμβόλιο, θα σας έλεγα ναι, θα το ξαναέκανα» ξεκαθαρίζει ο Κώστας Αγγελάκης, ο πρώτος ασθενής με τη μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα.

Κρούσμα «Όμικρον»: Διπλά εμβολιασμένος και με ήπια συμπτώματα ο ασθενής ΕΡΤ 2/12/2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ