Κοσμος

Covid-19: Πάνω από 1,5 εκατ. νεκροί στην Ευρώπη

Καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rapid test
Rapid test (φωτό αρχείου) © Eurokinissi / Βασίλης Παπαδόπουλος

Πάνω από 1,5 εκατ. οι νεκροί από Covid-19 στην Ευρώπη από την αρχή της πανδημίας

Τον θάνατο σε πάνω από 1,5 εκατ. ανθρώπους από την αρχή της πανδημίας έχει προκαλέσει η Covid-19 στην Ευρώπη, όπου πολλές χώρες επιβάλλουν εκ νέου περιορισμούς για να ανακόψουν τα κρούσματα που φθάνουν σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση επίσημους απολογισμούς έως σήμερα νωρίς το μεσημέρι. Επισήμως έχουν καταγραφεί 1.500.105 θάνατοι στην περιοχή της Ευρώπης (52 χώρες και περιοχές από τις ακτές του Ατλαντικού έως το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία) από τον πρώτο νεκρό στην ήπειρο τον Φεβρουάριο του 2020. Ο αριθμός των νέων θανάτων αυξάνεται από τα μέσα Ιουλίου - 4.210 ανά ημέρα κατά μέσο όρο τις τελευταίες επτά ημέρες - στην περιοχή, που αποτελεί εκ νέου το επίκεντρο της πανδημίας.

 

Ο απολογισμός αυτός, που λαμβάνει υπόψιν τον αριθμό των νεκρών που έχει καταγραφεί από τις εθνικές υγειονομικές αρχές, δεν αποτελεί παρά μόνο ένα μέρος των θανάτων που συνδέονται στην πραγματικότητα με τον κορονοϊό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι, λαμβάνοντας υπόψιν την υπερβάλλουσα θνησιμότητα που συνδέεται άμεσα και έμμεσα με την Covid-19, ο απολογισμός της πανδημίας θα μπορούσε να είναι δύο με τρεις φορές πιο υψηλός από αυτόν που έχει καταγραφεί επισήμως.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των νέων θανάτων αυξάνεται από τα μέσα Ιουλίου και συγκεκριμένα 4.210 ανά ημέρα κατά μέσο όρο τις τελευταίες επτά ημέρες, +1% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, +5% σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα. Ο αριθμός αυτός φθάνει σε αντίστοιχο επίπεδο με αυτό του φθινοπώρου του 2020 ενώ η Ευρώπη έμπαινε στο δεύτερό της κύμα, κατά τη διάρκεια του οποίου η ήπειρος γνώρισε από τις 14 έως τις 20 Ιανουαρίου του 2021 την εβδομάδα με τους περισσότερους θανάτους και όταν οι εκστρατείες εμβολιασμού κατά της Covid-19 δεν είχαν ακόμα ξεκινήσει.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ