Κοσμος

Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε την παραμονή του Καβάλα στη φυλακή

Τέσσερα χρόνια χωρίς δίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Οσμάν Καβαλά
O Οσμάν Καβαλά © Twitter

Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα την παραμονή του φιλάνθρωπου Οσμάν Καβάλα στη φυλακή, έπειτα από τέσσερα χρόνια κράτησης χωρίς να έχει καταδικαστεί.

Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα την παραμονή του φιλάνθρωπου Οσμάν Καβάλα στη φυλακή, έπειτα από τέσσερα χρόνια κράτησης χωρίς να έχει καταδικαστεί, σε μια δίκη η οποία συνεχίζεται και έχει εντείνει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις της Άγκυρας με τους δυτικούς συμμάχους της.

 

 

Ο 63χρονος Καβαλά, μαικήνας και προσωπικότητα της κοινωνίας των πολιτών στην Τουρκία, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2017 με διάφορες κατηγορίες, σχετιζόμενες με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013 και το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Κατά την προτελευταία παρουσία του σε ακροαματική συνεδρίαση δικαστηρίου στις 8 Οκτωβρίου, ο Οσμάν Καβαλά δήλωσε -μέσω βίντεο από το κελί του - πως οι κατηγορίες που τον βαρύνουν «είναι αδιανόητες».

Εντούτοις η Τουρκία έχει αρνηθεί μέχρι τώρα να υποκύψει στις εντολές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που απαίτησε την απελευθέρωση του Οσμάν Καβαλά το Δεκέμβριο 2019.

Τον περασμένο μήνα, το Συμβούλιο της Ευρώπης απείλησε την Άγκυρα με κυρώσεις, οι οποίες μπορεί να αποφασιστούν κατά την προσεχή σύνοδό του (από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου), αν ο αντιπολιτευόμενος δεν έχει απελευθερωθεί μέχρι τότε.

Χιλιάδες αντιπολιτευόμενοι και ακτιβιστές έχουν συλληφθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του προέδρου Ερντογάν και η αγριότητα των αντιποίνων του τροφοδοτούν έκτοτε τις επικρίσεις εναντίον του καθεστώτος του.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους δεν έπαψε έτσι να κατηγορεί τον Καβαλά ότι έιναι πράκτορας του αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος επονόμασε τον αντιπολιτευόμενο «ο κόκκινος δισεκατομμυριούχος» ή «ο τούρκος Σόρος».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ