Κοσμος

Πενγκ Σουάι: Τι είπε στον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ

Η Κινέζα τενίστρια είχε εξαφανιστεί μετά τις καταγγελίες που έκανε για σεξουαλική κακοποίηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Πενγκ Σουάι, η Κινέζα τενίστρια, εμφανίστηκε μετά από απουσία τριων εβδομάδων μετά τις καταγγελίες που έκανε για σεξουαλική κακοποίηση από κυβερνητικό αξιωματούχο
Η Πενγκ Σουάι, η Κινέζα τενίστρια, εμφανίστηκε μετά από απουσία τριων εβδομάδων μετά τις καταγγελίες που έκανε για σεξουαλική κακοποίηση από κυβερνητικό αξιωματούχο © EPA/MADE NAGI

Η Πενγκ Σουάι, η Κινέζα αθλήτρια του τένις, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και δηλώνει καλά στην υγεία της.

Με την Πενγκ Σουάι επικοινώνησε μέσω βιντεοκλήσης ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021. Η εξαφάνιση της Κινέζας τενίστριας Πενγκ Σουάι (Peng Shuai) είχε σημάνει συναγερμό σε οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Κινέζα αθλήτρια του τένις τόνισε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχε με τον Τόμας Μπαχ ότι είναι ασφαλής και καλά στην υγεία της, ωστόσο, ζήτησε να σεβαστούν την προσωπική της ζωή, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Στις αρχές Νοεμβρίου η Πενγκ Σουάι κατήγγειλε μέσω του διαδικτύου ότι το 2018 είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Ζανγκ Γκαολί.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο της Πενγκ σε πρόσφατο τουρνουά στο Πεκίνο δεν μείωσαν τις διεθνείς ανησυχίες που υπήρχαν για τη ζωή της, μετά από μια απουσία σχεδόν τριών εβδομάδων και αφού είχε καταγγείλει ότι πρώην υψηλόβαθμος Κινέζος αξιωματούχος τής επιτέθηκε σεξουαλικά.

Γάλλος ΥΠΕΞ για Πενγκ Σουάι - Η Κίνα να δώσει εξηγήσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας είχε καλέσει τις κινεζικές αρχές να παράσχουν περισσότερη επιβεβαίωση για την τύχη της Πενγκ Σουάι, επαναλαμβάνοντας μια δήλωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις γυναικών (WTA), σύμφωνα με την οποία οι εικόνες από το τουρνουά στο Πεκίνο ήταν «ανεπαρκείς αποδείξεις».

«Περιμένω μόνο ένα πράγμα: Να μιλήσει», δήλωσε ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI, προσθέτοντας ότι μπορεί να υπάρξουν απροσδιόριστες διπλωματικές συνέπειες εάν η Κίνα δεν ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Οι ΗΠΑ και η Βρετανία είχαν επίσης ζητήσει από την Κίνα να παράσχει αποδείξεις για το πού βρίσκεται ο Πενγκ.

H Πενγκ Σουάι, η Κινέζα αθλήτρια σε τουρνουά τένις στο Πεκίνο
© EPA/ROLEX DELA PENA

Η ανησυχία για την Πενγκ Σουάι προέκυψε, καθώς παγκόσμιες οργανώσεις για τα δικαιώματα και άλλες ζήτησαν το μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο τον Φεβρουάριο λόγω του ιστορικού της Κίνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ