Κοσμος

Πενγκ Σουάι: «Θα εμφανιστεί σύντομα», λένε οι Global Times

Δεν έχει εμφανιστεί ή κάνει κάποια δήλωση δημοσίως από τις 2 Νοεμβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Η Κινέζα τενίστρια Πενγκ Σουάι είναι σπίτι της και θα εμφανιστεί σύντομα», υποστηρίζουν οι Global Times
Πενγκ Σουάι © GettyImages/Idealimage

«Η Κινέζα τενίστρια Πενγκ Σουάι είναι σπίτι της και θα εμφανιστεί σύντομα», υποστηρίζουν οι Global Times.

Η Κινέζα τενίστρια Πενγκ Σουάι «παραμένει στο σπίτι της με δική της βούληση, ελεύθερα, και θα κάνει δημόσια εμφάνιση σύντομα», δήλωσε ο αρχισυντάκτης της κινεζικής εφημερίδας Global Times Χου Σιτζίν.

Η πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο διπλό του τένις, δεν έχει εμφανιστεί ή κάνει κάποια δήλωση δημοσίως από τις 2 Νοεμβρίου που κατηγόρησε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ζανγκ Γκαολί, ότι την εξανάγκασε να συνάψουν σεξουαλική σχέση.

«Τις τελευταίες μέρες, παρέμεινε στο σπίτι της ελεύθερα και δεν ήθελε να την ενοχλήσουν. Θα εμφανιστεί δημοσίως και θα συμμετάσχει σε κάποιες δραστηριότητες σύντομα», έγραψε ο Χου σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σημειώνεται ότι η Global Times εκδίδεται από την Λαϊκή Ημερησία, την επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο Χου πρόσθεσε ότι επιβεβαίωσε μέσω των πηγών του ότι οι φωτογραφίες που ανήρτησε στο Twitter δημοσιογράφος που εργάζεται για τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, οι οποίες φέρεται ότι δείχνουν την Πενγκ στο σπίτι, απεικονίζουν την «τρέχουσα κατάστασή» της.

Το Reuters δεν έχει καταφέρει να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την αυθεντικότητα των φωτογραφιών αυτών. Εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την τύχη της διεθνούς φήμης τενίστριας, η Ένωση Αντισφαίρισης Γυναικών (WTA) απείλησε να αποσύρει τα τουρνουά από την Κίνα και η Ένωση Αντισφαίρισης Ανδρών (ATP) αξίωσε διευκρινίσεις από τις κινεζικές αρχές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ