Κοσμος

Ανησυχία μετά την «υποτιθέμενη» εμφάνιση της Κινέζας τενίστριας

Σοβαρές αμφιβολίες για την γνησιότητα του email της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγνοείται η Κινέζα τενίστρια που κατήγγειλε τον Γκαολί Ζανγκ
H Kινέζα τενίστρια Πενγκ Σουάι © GettyImages/Idealimage

Η τενίστρια Πενγκ Σουέι η οποία είχε καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση από κινέζο αξιωματούχο και φερόταν εξαφανισμένη έστειλε email σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Γυναικών Αντισφαίρισης (WTA) Στιβ Σάιμον εξέφρασε έντονες αμφιβολίες για ένα email που φέρεται να προέρχεται από την Κινέζα σταρ του αθλήματος Πενγκ Σουάι, λέγοντας ότι προκαλεί μόνο «μεγαλύτερες ανησυχίες» για την ασφάλειά της.

Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Κίνας CGTN δημοσίευσε το email, που υποτίθεται ότι προέρχεται από την Πενγκ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, τοπική ώρα, εν μέσω αυξανόμενης  ανησυχίας για το πού βρίσκεται. Το email -- το οποίο δεν έχει επαληθευτεί από το CNN -- ισχυριζόταν ότι η Πενγκ είναι καλά και φαίνεται να απορρίπτει τις σεξουαλικές της κατηγορίες εναντίον ενός πρώην κορυφαίου ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος.

«Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η Peng Shuai έγραψε πραγματικά το email που λάβαμε ή πιστεύει αυτό που της αποδίδεται», ανέφερε ο Σάιμον, προσθέτοντας: «Η WTA και ο υπόλοιπος κόσμος χρειάζονται ανεξάρτητες και επαληθεύσιμες αποδείξεις ότι είναι η τενίστρια είναι ασφαλής». 

Ο κ. Simon επανέλαβε επίσης ότι ο ισχυρισμός της για σεξουαλική επίθεση πρέπει να διερευνηθεί «με πλήρη διαφάνεια και χωρίς λογοκρισία».

«Οι φωνές των γυναικών πρέπει να ακούγονται και να γίνονται σεβαστές, όχι να λογοκρίνονται ούτε να υπαγορεύονται», πρόσθεσε.

Ναόμι Οσάκa: Έκκληση για την κινέζα τενίστρια Πενγκ Σουάι που αγνοείται μετά την καταγγελία για βιασμό

Η Πενγκ, μια από τις σημαντικότερες αθλήτριες της Κίνας, έκανε την καταγγελία της μέσω ανάρτησης στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, Weibo, στις 2 Νοεμβρίου. Εκεί έγραψε ότι ο Ζανγκ Γκαολί την εξανάγκασε σε σεξουαλική επαφή και ότι διατηρούσαν περιστασιακή σχέση.

Είχε γράψει απευθυνόμενη στον 75χρονο, «γιατί έπρεπε να επιστρέψεις και να με πάρεις σπίτι σου με την βία να με βάλεις να κάνω σεξ μαζί σου;» και προσθέτει, «ναι, δεν έχω αποδείξεις, θα ήταν αδύνατον, άλλωστε».

Η Ναόμι Οσάκα, που μέχρι πρόσφατα κατείχε την πρώτη θέση παγκοσμίως στο τένις γυναικών, εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη εκφράζοντας το σοκ της για το γεγονός ότι η Πενγκ «εξαφανίστηκε λίγο αφού αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης».

«Η λογοκρισία δεν είναι επιτρεπτή ποτέ και για κανένα λόγο. Ελπίζω η Πενγκ και η οικογένειά της να είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Είμαι σοκαρισμένη από την τρέχουσα κατάσταση και της στέλνω αγάπη και φως», έγραψε η Γιαπωνέζα αθλήτρια.

Η κινεζική κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει τις καταγγελίες. Εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών σχέσεων, που διαχειρίζεται και την επικοινωνία με τα ξένα ΜΜΕ, δήλωσε σε δημοσιογράφους άγνοια γύρω από το ζήτημα.

«Δεν έχω ακούσει για την υπόθεση που αναφέρετε», ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος, Ζάο Λιτζιάν. «Αυτή δεν είναι μια ερώτηση διπλωματικού περιεχομένου».

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ