Κοσμος

Aπάντηση ΟΗΕ στον Μασκ: Έτσι θα εξαλείψεις την πείνα με τα 6 δισ.

«Είμαστε έτοιμοι να σου μιλήσουμε –και σε όποιον άλλο είναι σοβαρός- για να σώσουμε ζωές»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελον Μασκ
Ο Έλον Μασκ © Getty Images/IdealImage

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) του ΟΗΕ απάντησε με ένα λεπτομερές σχέδιο σε σχετικό αίτημα του Έλον Μάσκ.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) του ΟΗΕ, David Beasley απάντησε στον Έλον Μάσκ ο οποίος είχε ζητήσει να του αποδείξει ο οργανισμός πως μπορεί να εξαλείψει την πείνα με 6 δισ. δολάρια. 

Τώρα, ο ΟΗΕ επανήλθε, με το σχέδιό του για την εξάλειψη της πείνας. Με 6,6 δισ. δολάρια θα σωθούν από την πείνα 42 εκατ. άτομα σε 43 χώρες, δείχνει ο οργανισμός.

«Αυτή η κρίση πείνας είναι επείγουσα, πρωτοφανής ΚΑΙ μπορεί να αποφευχθεί. Elon Musk, ζήτησες ένα ξεκάθαρο σχέδιο και ανοικτά βιβλία. Εδώ είναι!», έγραψε ο Beasley. «Είμαστε έτοιμοι να σου μιλήσουμε –και σε όποιον άλλο είναι σοβαρός- για να σώσουμε ζωές».

 

 

Ο διάλογος αυτός ξεκίνησε όταν ο David Beasley, διευθυντής του World Food Programme του ΟΗΕ έδωσε μία συνέντευξη στο CNN όπου είπε ότι δισεκατομμυριούχοι όπως ο Μασκ και ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος μπορούν να λύσουν το παγκόσμιο πρόβλημα της πείνας δίνοντας ένα μικρό μέρος της περιουσίας τους.  Μόλις 6 δισ. δολάρια μπορούν να αποτρέψουν τον θάνατο 42 εκατ. ανθρώπων, είπε, επαναλαμβάνοντας μετά την έκκλησή τους προς τους δισεκατομμυριούχους και μέσω Twitter. 

 

 

«Εάν το World Food Programme μπορεί να περιγράψει απαντώντας σε αυτό το post στο Twitter ακριβώς πώς 6 δισ. δολάρια μπορούν να αντιμετωπίσουν την πείνα στον πλανήτη, θα πουλήσω μετοχές της Tesla αμέσως τώρα και θα το κάνω», έγραψε ο Μάσκ στον λογαριασμό του. 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ