- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Tι ψάχνει ο Μπιλ Γκέιτς στην Τουρκία;
Ο συνιδρυτής της Microsoft βρέθηκε στην χώρα για να γιορτάσει τα 66α γενέθλιά του
Μια βιώσιμη φάρμα, που θα βοηθήσει να σώσει τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή φέρεται να θέλει να δημιουργήσει στην Τουρκία ο μεγιστάνας Μπιλ Γκέιτς.
Ο μεγιστάνας Μπιλ Γκέιτς αναζητά αγροτική γη για να βοηθήσει στη διάσωση του περιβάλλοντος εν μέσω κλιματικής κρίσης. Συγκεκριμένα φέρεται να είναι σε διαπραγματεύσεις για την αγορά εκατοντάδων στρεμμάτων γης στην Τουρκία.
Μάλιστα, ο συνιδρυτής της Microsoft έκανε την έρευνα αγοράς τις προηγούμενες ημέρες, όταν βρέθηκε στην Τουρκία για να γιορτάσει τα 66α γενέθλιά του, όπως αποκάλυψε η New York Post.
Αυτή η επίσκεψη ήταν η δεύτερη που πραγματοποιεί ο Μπιλ Γκέιτς στην Τουρκία σε διάστημα τεσσάρων μηνών, καθώς αναζητεί επιχειρηματικές και φιλανθρωπικές ευκαιρίες στη χώρα.
Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, φέρεται να έχει ήδη αγοράσει 90.000 στρέμματα στην Ευρωπαϊκή Τουρκία. Μάλιστα, η φημολογία γύρω από το ενδιαφέρον ενός εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου έχει ήδη οδηγήσει σε αύξηση των τιμών της γης στη γειτονική χώρα, καθώς ιδιοκτήτες ελπίζουν να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία, ζητώντας εξωφρενικά ποσά για τα χωράφια τους.
Πάντως, ο Μπιλ Γκέιτς είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες στις ΗΠΑ, αφού έχει στην κατοχή του σχεδόν 1 εκατ. στρέμματα. Η «γεωργική αυτοκρατορία» του αποτελείται από περίπου 1.077.000 στρέμματα γης τα οποία εκτείνονται σε 18 πολιτείες σε ολόκληρη την Αμερική. Υπενθυμίζεται πως το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει κτήματα σε Αρκάνσας (περίπου 192.000 στρέμματα), Αριζόνα (σχεδόν 100.000 στρέμματα), Καλιφόρνια (σχεδόν 20.000 στρέμματα) και μικρότερες εκτάσεις σε Κολοράντο, Φλόριντα, Άινταχο, Ιλινόις, Αϊόβα, Μίσιγκαν, Μισισιπί, Νεμπράσκα, Νέο Μεξικό, Βόρεια Καρολίνα, Οχάιο, Ουάσινγκτον, Ουισκόνσιν και Γουαιόμινγκ. Σε αυτά, ο διάσημος επιχειρηματίας καλλιεργεί κρεμμύδια, καρότα ακόμη και πατάτες με τις οποίες εφοδιάζει τα McDonald’s.
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να επισημάνουν ότι ο Μπιλ Γκέιτς ξεκίνησε αυτή την «σταυροφορία» του για το κλίμα πάνω σε ένα superyacht, το οποίο επιβαρύνει σημαντικά το περιβάλλον. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς περιβαλλοντικών οργανώσεων, ένα τέτοιο σκάφος με μόνιμο πλήρωμα, ελικοδρόμιο και πισίνες εκπέμπει περίπου 7.020 τόνους διοξειδίου του άνθρακα τον χρόνο, την ώρα που ο μέσος άνθρωπος ευθύνεται για εκπομπές 5-10 τόνων CO2 ετησίως.
Μάλιστα, όσο ο Γκέιτς έκανε τις διακοπές στην Τουρκία, ένα δεύτερο πολυτελές σκάφος, το Wayfinder, ακολουθούσε το Lana. Σε αυτό επέβαιναν οι 30 σωματοφύλακές του.
Μετά τις διακοπές του στην Τουρκία, ο Γκέιτς ταξίδεψε με ιδιωτικό αεροπλάνο στην Γλασκώβη, όπου υποσχέθηκε 2 δισ. δολάρια για τη διατήρηση της φύσης και την αναμόρφωση των συστημάτων τροφίμων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απειλές για αντίποινα από την Τεχεράνη κατά ενεργειακών υποδομών
Η δεύτερη φορά που η Συνέλευση των Ειδικών επιλέγει νέο ηγέτη από την ίδρυση της Ισλαμικής Δημοκρατίας το 1979
«Προετοιμαστείτε για το ενδεχόμενο ο πόλεμος να διαρκέσει πολύ», δήλωσε αρχηγός των IDF
Η ανακοίνωση της CENTCOM
Σε κίνδυνο η ζωή των αμάχων της χώρας εν γνώσει του καθεστώτος
Έκκληση για ειρήνη στην περιοχή του Κόλπου από τον Ποντίφικα
«Η ψήφος ερρίφθη και θα ανακοινωθεί σύντομα», δήλωσε μέλος του συμβουλίου των ιερωμένων
Ισραήλ: Πλήξαμε το γενικό επιτελείο της αεροδιαστημικής δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης
Ένα καλά κρυμμένο αστείο σε ένα από τα πιο διάσημα ορόσημα του Λονδίνου
Στις φλόγες ο ουρανοξύστης του Οργανισμού Κοινωνικής Ασφάλισης
Μια υπόθεση που άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την ασφάλεια, τα σύνορα και τις ευθύνες του κράτους.
Στην Πάφο Μακρόν και Μητσοτάκης τη Δευτέρα – Συνάντηση με Χριστοδουλίδη
Η Τεχεράνη απορρίπτει κάθε ξένη παρέμβαση για την εκλογή νέου ηγέτη
Σύμφωνα με τους IDF, ο στρατιώτης τιμωρήθηκε για την πράξη του
«Κυλιόμαστε στη λάσπη της ιστορίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντομινίκ ντε Βιλεπέν
Οι επιθέσεις έχουν ήδη προκαλέσει ζημιές σε περίπου 10.000 υποδομές σε ολόκληρη τη χώρα
Το δημοσίευμα των Sunday Times και η αντίδραση της Bρετανίας
Όσα συνέβαιναν στο παγκοσμίως γνωστό εστιατόριο της Κοπεγχάγης και τρεις φορές βραβευμένο με αστέρι Michelin
Γιατί δεν ανακοινώνεται ακόμη το όνομά του
Αρχικά οι δύο πλευρές αντάλλαξαν συνθήματα και ύβρεις, όμως η ένταση γρήγορα κλιμακώθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.