Κινηματογραφος

Άλεκ Μπάλντουιν: Τέλος τα γυρίσματα του Rust

Προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Alec Baldwin
Alec Baldwin © EPA/JUSTIN LANE

Άλεκ Μπάλντουιν: «Δεν θα ξαναρχίσουν τα γυρίσματα του Rust», ανακοίνωσε μετά τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς.

Δεν πρόκειται να ξαναρχίσουν τα γυρίσματα της ταινίας, Rust, ανακοίνωσε ο ίδιος ο Άλεκ Μπάλντουιν σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο, 30 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι τα γυρίσματα διακόπηκαν λόγω του θανάτου της διευθύντριας φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς, που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον Άλεκ Μπάλντουιν κατά τη διάρκεια μιας πρόβας.

«Μερικές φορές συμβαίνουν ατυχήματα στα πλατώ, όμως όχι τέτοια. Υπήρχε μία πιθανότητα στο τρισεκατομμύριο να γίνει αυτό», σχολίασε.

Ο Μπάλντουιν μιλούσε για πρώτη φορά μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες μετά την τραγωδία που σημειώθηκε στις 21 Οκτωβρίου και επανέλαβε για άλλη μια φορά πόσο τον επηρέασε το γεγονός.

«Ήταν οικογένειά μου», είπε για το θύμα, Χαλίνα Χάτσινς, σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι TMZ.

Άλεκ Μπάλντουιν: Καμία σύλληψη μέχρι τώρα

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη και οι έρευνες συνεχίζονται για να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η Χάτσινς, στο ράντσο Μπονάντσα Κρικ, όπου ο Μπάλντουιν γύριζε μια ταινία γουέστερν που διαδραματιζόταν τον 19ο αιώνα. Κρατούσε στα χέρια του ένα ρεβόλβερ, το οποίο θεωρούσε ότι έφερε άσφαιρα. Η αληθινή σφαίρα που ήταν στη θαλάμη σκότωσε τη Χάτσινς και τραυμάτισε στον ώμο τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Ο Μπάλντουιν είπε ότι δεν μπορεί να ξέρει πότε θα είναι έτοιμος και πάλι να εργαστεί σε ένα πλατώ όπου θα υπάρχουν όπλα και τόνισε ότι τα γυρίσματα του Rust δεν θα ξαναρχίσουν.

Ο ηθοποιός ήταν και συμπαραγωγός σε αυτήν την ταινία.

«Ήμασταν μια πολύ δεμένη ομάδα και γυρίζαμε μαζί αυτήν την ταινία όταν συνέβη αυτό το φρικτό γεγονός», κατέληξε.

Άλεκ Μπάλντουιν: Το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί νωρίτερα σε σκοποβολή με κουτάκια μπύρας

Ο εξειδικευμένος ιστότοπος The Wrap μετέδωσε, επικαλούμενος πηγές προσκείμενες στα γυρίσματα, ότι κάποια μέλη της κινηματογραφικής ομάδας χρησιμοποίησαν το εν λόγω ρεβόλβερ για να πυροβολήσουν, με αληθινές σφαίρες, κουτάκια μπίρας λίγες ώρες πριν το πάρει στα χέρια του ο Μπάλντουιν.

Η 24χρονη Γκουτιέρες Ριντ «δεν είδε ποτέ κανέναν να πυροβολεί με αληθινές σφαίρες με αυτά τα όπλα και δεν θα το επέτρεπε ποτέ», συνεχίζει η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου Τζέισον Μπόουλς.

Στις ταινίες ο οπλουργός είναι υπεύθυνος για τα όπλα που χρησιμοποιούνται σε διάφορες σκηνές και πρέπει να διασφαλίζει ότι δεν αποτελούν κίνδυνο για τους ηθοποιούς και τους τεχνικούς. Τα πυροβόλα όπλα υποτίθεται ότι θα πρέπει να κλειδώνονται όταν δεν χρησιμοποιούνται.

«Τα όπλα ήταν κλειδωμένα τη νύχτα και κατά τη διάρκεια των γευμάτων», υποστηρίζει η Γκουτιέρες Ριντ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ