Κοσμος

Τι λέει ο Μπιλ Μαχέρ για τον Ντέιβ Σαπέλ και το Νetflix (βίντεο)

Μετά τον σάλο για «τρανσοφοβικά σχόλια» του stand up κωμικού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O κωμικός Μπιλ Μάχερ υπερασπίζεται τον Nτέιβ Σαπέλ
Ο κωμικός Μπιλ Μάχερ ©Getty Images/Ideal Image

Ο γνωστός παρουσιαστής και stand up comedian Μπιλ Μαχέρ υπερασπίστηκε τον κωμικό Ντέιβ Σαπέλ με αφορμή τα σχόλια του τελευταία για τους transgender.

«Δεν μπορείς να φοβάσαι να μιλήσεις στην Αμερική», είπε ο παρουσιαστής Μπιλ Μαχέρ χθες το βράδυ στην εκπομπή του HBO, «Real Time» μετά το τελευταίο σόου του Ντέιβ Σαπέλ, «Τhe Closer» στο Netflix που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων μεταξύ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. 

Ο Μαχέρ είπε παράλληλα ότι είναι θαυμαστής του Σαπέλ, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι μισεί τους τρανς. «Δεν μισεί την trans κοινότητα ο Σαπέλ και δεν μπορείς να λες ότι αν είσαι trans έχεις πάντα δίκιο» είπε χαρακτηριστικά. Χρησιμοποίησε την περίπτωση του Σαπέλ για να αναφερθεί στο ότι πρέπει να τελειώσει η πόλωση στην πολιτική και την κοινωνία. Ο παρουσιαστής μάλιστα θυμήθηκε έναν Βόσνιο οδηγό ταξί που του είπε ότι η κατάσταση στην Αμερική του θυμίζει τον εμφύλιο στην χώρα του. 

Andrew Yang & John McWhorter on Dave Chappelle and "Transphobia" | Real Time with Bill Maher (HBO)

Ο προσκεκλημένος του συγγραφέας και χρονικογράφος των New York Times, John McWhorter είπε ότι υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν τα πράγματα με τρόπους που δείχνουν ότι κατέχουν μια και απόλυτη αλήθεια. Ο McWhorter είπε ότι ο Σαπέλ είναι κωμικός, πράγμα που σημαίνει ότι μερικές φορές μπορεί να λέει κάτι που έχει αλληγορικό χαρακτήρα.

Στην εκπομπή προσκεκλημένος ήταν και ο πρώην υποψήφιος με το Δημοκρατικό Κόμμα, Αμερικανός, ασιατικής καταγωγής, Άντριου Γιανγκ είπε ότι «Κανείς δεν μας λέει ότι κωμικός πρέπει να μας επιβάλλει πως να σκεφτόμαστε. Το να αποδίδουμε αυτόν τον ρόλο στο Ντέιβ δεν υπηρετεί ούτε τις τέχνες ούτε την κοινωνία». 

Στην εμφάνισή του στο «Closer», ο Σαπέλ διακωμωδεί τα τρανς άτομα αλλά και την LGBTQ κοινότητα εν γένει, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως ανήκει στην «ομάδα TERF», ένας όρος που αποδίδεται ως «ακραία φεμινίστρια (trans-exclusionary radical feminist)», μία ιδεολογία που θεωρεί ότι οι τρανς γυναίκες πρέπει να αποκλείονται από τον όρο γυναίκα.

Την περασμένη Πέμπτη, περίπου 100 άτομα βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του Netflix στο Λος Αντζελες, καλώντας την δημοφιλή πλατφόρμα να χρηματοδοτήσει περισσότερα τρανς και non-binary, αλλά και να λάβει μέτρα για την αποφυγή της «τρανσφοβίας και ρητορικής μίσους». 

Πριν από την διαμαρτυρία, το Netflix εξέδωσε μια δήλωση υποστήριξης των ακτιβιστών. Κυκλοφόρησε, επίσης,  βίντεο με αρκετούς σταρ του Netflix, συμπεριλαμβανομένου του Jonathan Van Ness και της Jameela Jamil, ευχαριστώντας τον κόσμο για τη συμμετοχή του στη διαδήλωση. Υπενθυμίζεται ότι, από την πλευρά του,  ο συν-διευθύνων σύμβουλος της Netflix, Τεντ Σαράντος είπε ότι «τα θαλάσσωσε» επικοινωνώντας με τους εργαζόμενους της εταιρείας που ένιωσαν προσβεβλημένοι από το «The Closer».

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ