Κοσμος

Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση και trafficking ο ράπερ R. Kelly

Ο τραγουδιστής αντιμετώπιζε κατηγορίες για πάνω από μια δεκαετία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O ράπερ R Kelly
O ράπερ R Kelly (Φωτό αρχείου) © Getty Images

Ο R. Kelly, τραγουδιστής της R&B, γνωστός για το «I Believe I Can Fly», καταδικάστηκε μετά από δύο δεκαετίες και πολυάριθμες καταγγελίες για sex trafficking.

Ένοχος για πολλαπλές κατηγορίες, όπως σεξουαλική κακοποίηση κατά συρροή και sex trafficking κρίθηκε ο αμερικανός ράπερ R. Kelly, μετά από μια μαραθώνια δίκη η οποία κράτησε 5,5 βδομάδες.

Οι μάρτυρες κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της δίκης, υποστηρίζοντας, ότι ενώ ήταν ανήλικοι, ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης τους υπέβαλε σε «διεστραμμένες και σαδιστικές» πράξεις.

Οι μάρτυρες ήταν γυναίκες, κορίτσια και αγόρια.

Στη διάρκεια της πολύκροτης δίκης παρουσιάστηκαν βίντεο, που ο ίδιος ο καλλιτέχνης κινηματογραφούσε κατά τις συνευρέσεις του, ενώ η υπεράσπισή κατέβαλλε προσπάθεια να αποδείξει πως τα φερόμενα ως θύματα συναινούσαν να βρίσκονται μαζί του.

Πολλοί από τους κατήγορους πάντως κατέθεσαν χωρίς να αποκαλύψουν τα πραγματικά τους ονόματα καθώς εκφράζονταν φόβοι για τις αντιδράσεις από τους θαυμαστές του τραγουδιστή.

Από τη δεκαετία του 1990, υπάρχουν εναντίον του R. Kelly πολλοί ισχυρισμοί για σεξουαλική κακοποίηση, συχνά με ανήλικα κορίτσια, κατηγορίες που o ίδιος αρνείται.

Το 2002, κατηγορήθηκε για 13 περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας, αλλά αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες το 2008.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2019, κατηγορήθηκε για 10 περιπτώσεις κακουργηματικής σεξουαλικής κακοποίησης. Στις 11 Ιουλίου 2019, συνελήφθη με ομοσπονδιακές κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα, εμπορία ανθρώπων, παιδική πορνογραφία, εκβιασμό και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Ο R. Kelly αντιμετωπίζει από τις 12 Ιουλίου 2019 συνολικά 18 ομοσπονδιακές κατηγορίες, όπως παιδική πορνογραφία, απαγωγή και καταναγκαστική εργασία.

Η υπόθεση της Νέας Υόρκης είναι μόνο ένα μέρος της δίκης που αντιμετωπίζει ο τραγουδιστής. Επίσης, έχει δηλώσει αθώος για ανάλογες κατηγορίες στο Ιλινόις και τη Μινεσότα. Οι ημερομηνίες της δίκης σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχουν ακόμη οριστεί.

Τον Ιανουάριο του 2019, σε ένα ευρέως διαδεδομένο ντοκιμαντέρ του Lifetime με τίτλο Surviving R. Kelly αναφέρονται από πολλές γυναίκες λεπτομερείς ισχυρισμοί για σεξουαλική κακοποίηση, τους οποίους ο R. Kelly αρνείται. Οι ιστορίες αφορούσαν την αρχή της καριέρας του στη δεκαετία του 1990. Ο τραγουδιστής ήταν θύμα και ο ίδιος σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν οκτώ χρόνων από γυναίκα μέλος της οικογένειάς του.

Με τον R. Kelly να κρίνεται ένοχος, το μεγάλο ερώτημα για τη μουσική βιομηχανία είναι αν η μουσική του θα αφαιρεθεί τώρα από μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες όπως το Spotify και η Apple Music.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ