- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον θα πιέσει τον πρόεδρο Μπάιντεν να παρατείνει την προθεσμία αποχώρησης των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.
Πίεση στον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να ασκήσει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον προκειμένου να παρατείνει την προθεσμία απομάκρυνσης από το Αφγανιστάν.
Ο Τζόνσον θα είναι ο οικοδεσπότης της διαδικτυακής συνάντησης που θα έχουν αύριο, Τρίτη, ηγέτες της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων οικονομιών προκειμένου να συζητήσουν την κρίση στο Αφγανιστάν, όπου χιλιάδες άνθρωποι σπεύδουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αναχωρήσουν για το εξωτερικό.
Ο Τζέιμς Χίπεϊ, υπουργός ενόπλων δυνάμεων, είπε πως «η Βρετανία πιέζει να παραταθεί η προθεσμία πέραν της 31ης Αυγούστου μετά την ταυτοποίηση χιλιάδων ανθρώπων, περιλαμβανομένων Αφγανών πολιτών, τους οποίους θέλει να απομακρύνει».
«Όμως οι Ταλιμπάν θα χρειαζόταν, σε αυτήν την περίπτωση, να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, πράγμα που σημαίνει πως οι βρετανικές δυνάμεις δεν μπορούν να υπολογίζουν σε μια παράταση», είπε.
«Ακόμη κι αν είναι οι επτά πιο ισχυροί άνθρωποι του πλανήτη, δεν παίρνουν αυτή την απόφαση σε απομόνωση. Οι Ταλιμπάν έχουν επίσης λόγο και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς την 31η», δήλωσε ο Χίπεϊ στο ραδιόφωνο του BBC.
«Ακόμη κι αν η πολιτική βούληση στο Λονδίνο, στην Ουάσινγκτον, στο Παρίσι, στο Βερολίνο είναι υπέρ μιας παράτασης, οι Ταλιμπάν μπορεί να πούνε όχι», είπε.
Ο Τζέιμς Κλέβερλι, υπουργός αρμόδιος για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική στο υπουργείο Εξωτερικών, είπε πως οι Ταλιμπάν φαίνεται να συνεργάζονται για την ώρα, όμως η κυβέρνηση δεν μπορεί να θεωρήσει πως αυτό θα διαρκέσει.
«Αν μπορέσουμε να κερδίσουμε περισσότερο χρόνο θα είναι σπουδαίο, αλλά νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να εξαρτιόμαστε από το γεγονός ότι θα έχουμε περισσότερο χρόνο για να το κάνουμε αυτό», είπε ο Κλέβερλι.
Η βρετανική κυβέρνηση επιδιώκει επίσης νέες κυρώσεις σε βάρος των Ταλιμπάν. Η ισλαμική οργάνωση κατέλαβε την εξουσία καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους απέσυραν τα στρατεύματά τους έπειτα από έναν 20ετή πόλεμο που ξεκίνησε τις εβδομάδες που ακολούθησαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρούσα η οικογένεια του νέου μονάρχη
H αγορά δεν έχει πειστεί πως η ανάπτυξη της μπορεί να κάνει «comeback»
Η υπόθεση συγκλονίζει τη Βρετανία - Κατηγορείται για 48 αδικήματα
Οι παράνομες εξαγωγές κοκαΐνης υπολογίζονται σε 16,5 δισ. δολάρια το 2024
Βρισκόντουσαν στα ερείπια υδροηλεκτρικών σταθμών στα Ιμαλάια
Ανεκπαίδευτοι «χειρουργοί» χρησιμοποιούν σκουριασμένα εργαλεία, οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες παιδιά
Όταν κάποιοι στη Δύση επιχαίρουν με τη στρατιωτική αποτυχία των ΗΠΑ
Οργή και καταγγελίες για καθυστερήσεις στις έρευνες σε εργοστάσια
Τι άλλο είπε ο Κρίστιαν «King» Κομπς
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κλειδί για την καταδίκη οι δικές του αφηγήσεις
Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.