Ντα Βίντσι: Έρευνα δείχνει πως έχει 14 εν ζωή απογόνους
Αν και ο Λεονάρντο ντα Βίντσι δεν απέκτησε παιδιά, είχε 22 ετεροθαλή αδέρφια, από τον πατέρα του, Πιέρο
Νέα έρευνα αποκάλυψε 14 εν ζωή άνδρες απογόνους του ντα Βίντσι με ορατό το ενδεχόμενο να υπάρχουν περισσότεροι συγγενείς.
Τουλάχιστον 14 απόγονοι του Λεονάρντο Ντα Βίντσι βρίσκονται εν ζωή σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο έρευνας.
Η αποκάλυψη έρχεται μετά από χρόνια έρευνας σε ιστορικά έγγραφα, με απώτερο στόχο την αλληλουχία του γονιδιώματος του αποθανόντος καλλιτέχνη για την καλύτερη κατανόηση της μεγαλοφυΐας του.
Αν και ο Λεονάρντο ντα Βίντσι δεν απέκτησε παιδιά, είχε 22 ετεροθαλή αδέρφια, από τον πατέρα του, Πιέρο. Η έρευνα προέκυψε από μια νέα μελέτη περιοδικού με τίτλο: «Το Νέο Γενεαλογικό Δέντρο της οικογένειας ντα Βίντσι για το DNA του Λεονάρντο. Οι πρόγονοι και οι απόγονοι σε ευθεία γραμμή αρρένων μέχρι τη σημερινή γενιά XXI».
Η έρευνα ξεκίνησε το 2016 και τελικά δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Human Evolution. Υπεύθυνοι της έρευνας ήταν ο μελετητής και ιστορικός τέχνης, Αλεσάντρο Βετσόζι ο οποίος ίδρυσε το Museo Ideale Leonardo da Vinci και η ιστορικός Ανιέζε Σάμπατο, πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας της Κληρονομιάς του Λεονάρντο ντα Βίντσι (Associazione Leonardo da Vinci Heritage).
Ο Βετσόζι ξεκίνησε το έργο της ανίχνευσης του γενεαλογικού δέντρου του ντα Βίντσι το 1973 και άρχισε να συνεργάζεται με τη Σάμπατο το 1993. Οι δύο τους έχουν μελετήσει δημόσια και ιδιωτικά έγγραφα πάνω από 690 χρόνων για να συγκεντρώσουν την οικογενειακή ιστορία του καλλιτέχνη.
Το ARTnews ανέφερε ότι η Σάμπατο δήλωσε μέσω email: «Αισθάνθηκα χαρούμενη, τόσο για τον καρπό της πολλής δουλειάς όσο και για το ότι έκανα γνωστή σε αυτούς τους απογόνους την προέλευση της οικογένειάς τους. Ήταν σαν να ανακαλύπτεις, κομμάτι-κομμάτι, το σχέδιο ενός χαμένου αρχαίου μωσαϊκού. Ήταν η χαρά που έδωσα σε αυτούς τους ανθρώπους μια ιστορία που ήταν πάντα δική τους, αλλά δεν την ήξεραν».
Μέχρι στιγμής, οι ερευνητικές προσπάθειες έχουν οδηγήσει σε δεδομένα για 224 άτομα που εκτείνονται σε 21 γενιές. Η έρευνα ξεκινά από τον Μικέλε ντα Βίντσι, γεννημένο το 1331.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν τις απαιτούμενες αποζημιώσεις σε μια τέτοια περίπτωση
Απόφαση Μακρόν για γαλλικό προξενείο, μήνυμα στήριξης στην αυτονομία της Γροιλανδίας
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή πάνω από 100 δασικών υπαλλήλων
Ένα ακόμα επεισόδιο στο «σήριαλ»
Στον Λευκό Οίκο η ηγέτιδα της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεπλάκη ελεύθερος σκοπευτής
Aπέναντι στις πιέσεις που, όπως υποστηρίζει, ασκεί η Ρωσία
Σκληρή γλώσσα από τον αμερικανό ηθοποιό προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ενώ τα κρατικά μέσα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις απώλειες των δυνάμεων ασφαλείας
Η Mattel παρουσιάζει την πρώτη Barbie στο φάσμα του αυτισμού, ενισχύοντας τη συμπερίληψη στα παιχνίδια
Στο ΥΠΕΞ στην Τεχεράνη κλήθηκαν διπλωμάτες από Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία για διάβημα διαμαρτυρίας
«H ήττα του κακού πλησιάζει», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Αν δεν υπάρξει ένδειξη ζωής για δύο συνεχόμενες ημέρες, αποστέλλεται ειδοποίηση σε πρόσωπο ανάγκης
Χιλιάδες Ιρανοί κατέκλυσαν τους δρόμους μετά από κάλεσμα του Πεζεσκιάν
Μπορούσε να αναγνωρίσει κινέζικους χαρακτήρες, γράμματα και αραβικούς αριθμούς
Το θέμα αποκτά επιπλέον ένταση λόγω του πολεμικού περιεχομένου που κυκλοφορεί online
Η υπόθεση αποκάλυψε και άλλες πρακτικές εξαπάτησης
«Καλούμε το καθεστώς να προστατεύσει τον πληθυσμό», δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.