- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Παράπονα Ερντογάν σε Μέρκελ για την Ελλάδα
Γιατί γκρίνιαξε ο Τούρκος πρόεδρος στην Καγκελάριο της Γερμανίας
Τα παράπονά του για την Ελλάδα, η οποία «συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες», έκανε ο Ερντογάν στην Άνγκελα Μέρκελ.
Τα παράπονα του για την Ελλάδα έκανε στην Άνγκελα Μέρκελ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε μια ακόμη προκλητική κίνηση, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που συνεχίζει να προκαλεί, δυναμιτίζοντας το κλίμα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με το γερμανικό TRT, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, Ερντογάν και Μέρκελ συζήτησαν τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας, ενώ αναφέρθηκαν και σε περιφερειακά ζητήματα, όπως η Λιβύη, η Συρία και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, δηλώνοντας ότι η δυναμική που έχει αποκτηθεί δεν πρέπει να χαθεί. Σε εκείνο το σημείο ο Ερντογάν έκανε λόγο για προκλητικές ενέργειες από τη μεριά της Ελλάδας, ενώ τόνισε ότι στο Αιγαίο συνεχίζονται οι παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών, που είναι κατά των όσων προβλέπονται στο Διεθνές Δίκαιο.
Η τηλεδιάσκεψη προηγήθηκε της συνάντησης του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Βερολίνο.
Μέρκελ σε Ερντογάν: Να φύγουν άμεσα όλοι οι ξένοι στρατιώτες από τη Λιβύη
Μια «ταχεία έναρξη της αποχώρησης των ξένων στρατιωτών και μισθοφόρων» από τη Λιβύη «θα έστελνε ένα σημαντικό μήνυμα», τόνισε από τη μεριά της η Άνγκελα Μέρκελ στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να στηρίξουν τη νέα λιβυκή μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Λίβυο πρωθυπουργό Αμπντέλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά στην προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης του πληθυσμού και στην προετοιμασία εκλογών στο τέλος του έτους.
«Η Καγκελάριος υπογράμμισε ότι μια ταχεία έναρξη της αποχώρησης ξένων στρατιωτών και μισθοφόρων θα αποτελούσε σημαντικό μήνυμα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Η Καγκελάριος και ο τούρκος Πρόεδρος τόνισαν ακόμη ότι πρέπει να διατηρηθεί επαρκής πρόσβαση για την ανθρωπιστική βοήθεια προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας, ενώ η Μέρκελ επεσήμανε εκ νέου τη σημασία εκτεταμένων και πιο εποικοδομητικών σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.