- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σαρλ Μισέλ - SofaGate: Γυναικείες οργανώσεις θέλουν να παραιτηθεί
Τα «τρία μεγάλα λάθη» που του καταλογίζουν
Γυναικείες οργανώσεις ζήτησαν την παραίτηση του Σαρλ Μισέλ μετά το #SofaGate και τη στάση του όταν ο Ερντογάν άφησε όρθια την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.
Επιστολή με την οποία ζητούν την παραίτηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, υπέβαλαν ευρωπαϊκές γυναικείες οργανώσεις, μετά το «Sofagate» στην Άγκυρα.
Στην πρόσφατη επίσκεψη στην Τουρκία ο Ερντογάν άφησε όρθια την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν -κίνηση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση στις Βρυξέλλες.
Ο Τούρκος πρόεδρος και ο Σαρλ Μισέλ έκατσαν στις δύο διαθέσιμες καρέκλες, με την επικεφαλής της Κομισιόν να αναγκάζεται να καθίσει σε καναπέ, ο οποίος βρισκόταν σε απόσταση. Με την Τουρκία να δηλώνει «αθώα» και να ρίχνει το φταίξιμο στην ΕΕ, η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» έγραψε ότι ο Ερντογάν ταπείνωσε Ευρώπη και Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Το αίτημα για την παραίτηση του Σαρλ Μισέλ έχει λάβει μέχρι στιγμής περισσότερες από 2.500 υπογραφές σε λιγότερο από δύο ημέρες στο Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία και ακόμη και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «The Brussels Times».
Πρόκειται για πρωτοβουλία από το Millenia, ένα διεθνές ίδρυμα κοινής ωφέλειας για την ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ζήτησε εκ των υστέρων συγγνώμη, λέγοντας μάλιστα πως «έχει χάσει τον ύπνο του» και πως «αν ήταν δυνατόν, θα επέστρεφα τον χρόνο πίσω για να διορθώσω την κατάσταση».
Σαρλ Μισέλ - #SofaGate: Γιατί πρέπει να παραιτηθεί - Τι αναφέρουν γυναικείες οργανώσεις
Στο αίτημα για την παραίτησή του, επισημαίνονται «τρία μεγάλα λάθη» που διαπράχθηκαν από τον Σαλ Μισέλ, τα οποία εκτός από την προσβολή απέναντι στη Φον ντερ Λάιεν, «αποτελούν προσβολή για όλες τις γυναίκες».
Τα σφάλματα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τη διπλωματία, την ΕΕ και τα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδίως, τα δικαιώματα των γυναικών, ανέφεραν οι υπογράφοντες, προσθέτοντας πως οι «απαλές» δικαιολογίες δεν θα επιλύσουν το πολιτικό κενό, το οποίο άφησε το περιστατικό μεταξύ της Ευρώπης και των γυναικών πολιτών της, αφενός, και μεταξύ Ευρώπης και κόσμου, αφετέρου.
Τα περισσότερα πρακτορεία Τύπου ανέφεραν το περιστατικό και έκαναν αστεία σχετικά με αυτό, πρόσθεσαν οι γυναικείες οργανώσεις, επαναλαμβάνοντας πως ζητούν την παραίτηση του Σαρλ Μισέλ από τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μετά το #SofaGate.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Δύο μοτοσυκλέτες, ένα ΙΧ κι ένα τροχόσπιτο ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Τα δεδομένα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.