- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντόναλντ Τραμπ: Αποκλεισμός δια παντός από το Twitter
Περισσότεροι από 70.000 χρήστες διαγράφηκαν
Το Twitter απέκλεισε δια παντός τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν θα τον δεχτεί ακόμα και αν θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.
Το Twitter, που αποφάσισε να αποκλείσει τον Ντόναλντ Τραμπ από την πλατφόρμα του για επαναλαμβανόμενες υποκινήσεις σε βία, δεν θα του επιτρέψει να επιστρέψει ακόμη και αν θέσει ξανά υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας ανακοίνωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αποκλείστηκε διά παντός από μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
«Σύμφωνα με τους κανόνες μας, όταν αποκλείεστε από την πλατφόρμα, αποκλείεστε από την πλατφόρμα, είτε είστε σχολιαστής, είτε οικονομικός διευθυντής, είτε πρώην ή εν ενεργεία πολιτικός» ξεκαθάρισε ο Νεντ Σέγκαλ στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC Financials. «Αποκλείστηκε όταν ήταν πρόεδρος. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των πολιτικών που εξακολουθούν να είναι εν ενεργεία ή όχι» πρόσθεσε το ανώτερο στέλεχος της Twitter Inc.
Στις 6 Ιανουαρίου 2021, μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο οπαδών του Τραμπ, το Twitter «πάγωσε» τον λογαριασμό του και στη συνέχεια τον διέγραψε. Το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης διέγραψε επίσης πολλούς λογαριασμούς εξτρεμιστών που στήριζαν τον πρώην πρόεδρο, συμπεριλαμβανομένων 70.000 που συνδέονταν με το συνωμοσιολογικό κίνημα QAnon.
Η απόφαση για τον αποκλεισμό του Ντόναλντ Τραμπ, ο λογαριασμός του οποίου ακολουθείτο από 88 εκατομμύρια χρήστες, δεν άρεσε σε οπαδούς του, ούτε σε ορισμένους υπερασπιστές των διαδικτυακών ελευθεριών, που θεώρησαν την κίνηση ως μια ένδειξη της υπέρμετρης ισχύος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Εντούτοις, αυτό δεν εμπόδισε το Twitter να δει τον αριθμό των χρηστών του να αυξάνεται πάνω από το συνηθισμένο τον Ιανουάριο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταζητείται ο 21χρονος Αμπντούλ Ραχμάν Τουφίκ Μπαλούτ, Γερμανός λιβανέζικης καταγωγής
Μία νεκρή και 16 τραυματίες - Στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου
Οι φλόγες εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτες, με χιλιάδες εκκενώσεις
Ο ύποπτος της αιματηρής επίθεσης ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ως μέλος της «ισλαμιστικής σκηνής» της πόλης
Ο σούπερ σταρ βρίσκεται σε άτυπη κόντρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ εδώ και χρόνια
O άλλοτε μεγιστάνας της ραπ αναμένεται να αποφυλακιστεί το 2028
Kαθώς οι φλόγες περικύκλωσαν τη χερσόνησο Καπ Φερέ, στις ακτές του Ατλαντικού
Καθώς η κατάσταση παραμένει τεταμένη
Απογειώθηκαν μαχητικά της RAF
Επίκεντρο της διαμάχης είναι το Jackson Park
Νέα επιτυχής αναχαίτιση από την ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού
Στρατιωτικά αεροσκάφη επιστρατεύει το Παρίσι - Στάχτη 250.000 στρέμματα στην Ισπανία
Πώς οι επικεφαλής της βρετανικής και της γαλλικής ακροδεξιάς επιχειρούν να μετατρέψουν τους λεκέδες σε παράσημα, στον δρόμο προς τη Downing Street και το Élysée.
Η ελληνική πυροβολαρχία εξουδετέρωσε επίθεση εναντίον κρίσιμων εγκαταστάσεων
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, τρεις μήνες μετά την επίθεση που είχε οδηγήσει στην αναβολή της
Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές - Αίτημα για ευρωπαϊκή συνδρομή
Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων που δεν συμπαθούσε τα παιδιά, και δεν ήθελε με τίποτα ένα δικό της — αλλά τα ήξερε όσο λίγοι
Στο γήπεδο πραγματοποιούνται εδώ και τρία χρόνια εργασίες ανακαίνισης και επέκτασης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.