- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουγγαρία: Εστιατόρια αψηφούν το lockdown και ανοίγουν
Έκρυθμη η κατάσταση στη Βουδαπέστη - Απειλεί με πρόστιμα η κυβέρνηση Όρμπαν
Στη Βουδαπέστη ιδιοκτήτες ετοιμάζονται να ανοίξουν τα εστιατόριά τους και να υποδεχτούν πελάτες παρά το lockdown για τον κορωνοϊό στην Ουγγαρία.
Υπάλληλοι εστιατορίων είναι μεταξύ των εκατοντάδων διαδηλωτών κατά του lockdown και των άλλων περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, που βγήκαν στους δρόμους της Βουδαπέστης.
Στην Ουγγαρία τουλάχιστον 100 εστιατόρια σχεδιάζουν να ανοίξουν εκ νέου παρότι η ουγγρική κυβέρνηση απειλεί με αυστηρά πρόστιμα.
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν έχει ανακοινώσει ότι θα αρχίσει να χαλαρώνει τα μέτρα αν ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού μειωθεί δραματικά ή αν μεγάλος αριθμός των πολιτών εμβολιαστεί με εμβόλια για τον κορωνοϊό. Σημειώνεται ότι η Ουγγαρία έχει εγκρίνει το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm, ενώ το ίδιο έχει πράξει και με το ρωσικό Sputnik-V.
Στα ισχύοντα μέτρα lockdown περιλαμβάνεται η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας και το κλείσιμο Γυμνασίων, Λυκείων, εστιατορίων και καφέ (εκτός από την αγορά γευμάτων).
«Αρκετά με τις μαζικές καταστροφές των επιχειρήσεων» έγραψαν οι διοργανωτές της διαδήλωσης στο Facebook. Η Ουγγαρία με πληθυσμό περίπου 10 εκατ. κατοίκους έχει καταγράψει συνολικά 367.586 κρούσματα κορωνοϊού και 12.524 θανάτους. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει αρχίσει να μειώνεται αλλά πάνω από 3.500 ασθενείς με Covid-19 παραμένουν σε νοσηλεία.
Οι διαδηλωτές φορούσαν μάσκες, αλλά παραβίασαν τους κανονισμούς που απαγορεύουν τις δημόσιες συναθροίσεις και έτσι η αστυνομία τούς ζήτησε έγγραφα. Οι διοργανωτές είπαν ότι πολύ περισσότερα από 100 εστιατόρια ανά την Ουγγαρία έχουν ενταχθεί στην εκστρατεία για να ανοίξουν και πάλι αύριο, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021, παρότι η κυβέρνηση αύξησε, με χθεσινό διάταγμα, το πρόστιμο που προβλέπεται.
Τα εστιατόρια που δέχονται πελάτες, αντιμετωπίζουν σήμερα πρόστιμο περίπου 14.000 ευρώ και κινδυνεύουν με υποχρεωτικό κλείσιμο για ένα εξάμηνο.
Την περασμένη Παρασκευή ο Ορμπάν ξεκαθάρισε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι «άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν αν δεν μπορέσουμε να αντέξουμε τους περιορισμούς για μερικές ακόμη εβδομάδες». Και πρόσθεσε: «Δεν είναι λύση αν βγει έξω ο κόσμος και παραβιάσει τα μέτρα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.