Ελλαδα

Βατόπουλος: «Αργεί το άνοιγμα της εστίασης»

«Θα παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  Κατάστημα εστίασης
Κατάστημα εστίασης © EUROKINISSI

Τι είπε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού - Τι είπε για εστίαση και χιονοδρομικά κεντρα

Θα παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας  τη νύχτα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως ο ίδιος τόνισε με την απαγόρευση το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ελαττώνεις τις ευκαιρίες του ιού, ελαττώνεις τον μη αναγκαίο συνωστισμό.

Αναφορικά με τη μετάλλαξη του κορωνοϊού, ο καθηγητής υπογράμμισε πως μεταδίδεται πιο εύκολα αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνη, δηλαδή ένας άνθρωπος κολλάει περισσότερους ανθρώπους.

Μάλιστα, επεσήμανε πως η εμφάνιση της μετάλλαξη κάνει πιο σημαντική την τήρηση των μέτρων.

Σχετικά με την εστίαση, είπε πως αργεί το άνοιγμα της και ότι αυτό θα το καθορίσει το πώς θα πάει η επιδημία και το λιανεμπόριο.

Παράλληλα, σημείωσε πως την Παρασκευή θα αποφασίσουν για το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων.

Ο καθηγητής εξέφρασε την ανησυχία του για τις μετακινήσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα. «Φοβάμαι τις μετακινήσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ανέφερε πως μπορεί να απελευθερωθεί άμεσα ψάρεμα και κυνήγι όμως δεν μπορεί να επιτραπεί ακόμα η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ