- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Γερμανία: Άνδρας φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» και έπεσε σε αυτοκίνητα
Πρόκειται για 30χρονο Ιρακινό - Τρεις από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση
Ένας Ιρακινός άνδρας ηλικίας 30 ετών έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα τραυματίζοντας 6 άτομα εκ των οποίων οι τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τρομοκρατική επίθεση που έγινε στο Βερολίνο της Γερμανίας όταν ένας 30χρονος Ιρακινός άνδρας έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο.
«Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα έρευνα, το κίνητρο της πράξης αυτής ήταν ισλαμιστικό», δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας της πρωτεύουσας της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι μέσα στην ημέρα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό.
Όπως ανέφεραν αρκετά γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης της επίθεσης είναι ένας 30χρονος Ιρακινός ο οποίος φώναξε «Αλλάχου άκμπαρ» (Ο Θεός είναι ο μέγιστος) βγαίνοντας από το αυτοκίνητό του, αφού είχε πέσει πάνω σε πολλά οχήματα και δύο μοτοσικλέτες σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο του Βερολίνου, χθες στις 18:35 τοπική ώρα (19:35 ώρα Ελλάδας).
«Να μην πλησιάσει κανείς, αλλιώς θα πεθάνετε όλοι!», φώναξε στη συνέχεια ο ίδιος προς τους περαστικούς αφού τοποθέτησε ένα μεταλλικό κουτί πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου του, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Bild.
Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τον 30χρονο, ενώ αποδείχθηκε ότι το κουτί αυτό δεν περιείχε εκρηκτικά, αλλά μόνο μερικά εργαλεία. Ένα άλλο κουτί που βρέθηκε στο εσωτερικό του οχήματος του δράστη επίσης δεν ήταν επικίνδυνο.
Οι γερμανικές αρχές είναι σε επιφυλακή για τυχόν ισλαμιστικές επιθέσεις, κυρίως μετά την επίθεση με αυτοκίνητο εναντίον χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Βερολίνο, τον Δεκέμβριο του 2016, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Αυτή η τρομοκρατική επίθεση, από την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, είναι η πιο αιματηρή που έχει σημειωθεί ποτέ σε γερμανικό έδαφος.
Μέχρι σήμερα οι γερμανικές αρχές έχουν αποτρέψει γύρω στις 12 απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων, ανάμεσά τους και μία τον Ιούνιο του 2018 με «βιολογική βόμβα», όπως είχε ανακοινώσει η γερμανική αστυνομία μετά τη σύλληψη ενός Τυνήσιου που φερόταν να συνδέεται με το ΙΚ. Ο 29χρονος αυτός άνδρας, που είχε εισέλθει στη Γερμανία το 2015, καταδικάστηκε φέτος τον Μάρτιο σε δέκα χρόνια κάθειρξη.
Από το 2013 ο αριθμός των ισλαμιστών που θεωρούνται επικίνδυνοι και ζουν στη Γερμανία έχει πενταπλασιαστεί και πλέον φτάνει τους 680.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.