- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα Υόρκη: Επανέναρξη των εργασιών του Αγίου Νικολάου (video)
Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου
Επανέναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» στη Νέα Υόρκη με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής πραγματοποιήθηκε.
Παρών ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στην επανέναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης του ναού του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» στη Νέα Υόρκη , όπου και τελέσθηκε αγιασμός.
Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο και διάφοροι τοπικό φορείς.
Η ανέγερση του νέου ναού θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο ακριβώς σημείο που βρισκόταν και ο προηγούμενος, ο οποίος υπέστη καταστροφές κατα τη διάρκεια των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Οι εργασίες ανοικοδόμησής του ξεκίνησαν ξανά μετά από πολλές αναβολές τα τελευταία 20 χρόνια.
Στόχος είναι να λειτουργήσει ξανά το 2021, ενώ έντονο είναι το ενδεχόμενο να γίνει την 11η Σεπτεμβρίου όταν και θα συμπληρωθούν 20 χρόνια από τους Δίδυμους Πύργους.
«Είμαι ευγνώμων για την επανεκκίνηση των εργασιών. Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν στην επίτευξή του», σημείωσε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος.
Εν συνεχεία, μάλιστα, τόνισε πως έμπνευση για τον Άγιο Νικόλαο υπήρξε ο ναός της Αγίας Σοφίας, στέλνοντας έτσι μήνυμα και στην Τουρκία για τη μετατροπή του ναού σε τζαμί.
«Ακόμη και όταν η Αγία Σοφία χρησιμοποιείται για να επιτύχουν κάποιοι κοντόφθαλμους και αποκλειστικούς στόχους «δόξας» και κυριαρχίας, ο Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου θα γίνει μια ανοιχτή και περιεκτική μαρτυρία της μέγιστης απόδειξης ανθρώπινης προσδοκίας για το Θείο.
»Ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει με την Αγία Σοφία, η Μεγάλη Εκκλησία θα είναι πάντα δική μας και εμείς οφείλουμε να κάνουμε τον Άγιο Νικόλαο μια μαρτυρία γι' αυτό», σημείωσε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ποιες είναι οι επιλογές που εξετάζουν οι ΗΠΑ
Ο 56χρονος νέος ανώτατος ηγέτης της χώρας δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη δημόσια εμφάνιση ή ομιλία
Οι θεωρίες συνωμοσίας και η καταδίκη
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.