- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με τα κρούσματα να έχουν πέσει στο μηδέν, η Νότια Κορέα αποφάσισε να ανοίξει και πάλι τα σχολεία της.
Ανοικτά θα είναι και πάλι από τις 13 Μαΐου τα σχολεία στη Νότια Κορέα όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από τη συνεχή μείωση των κρουσμάτων του ιού στα μηδέν.
Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές συνέστησαν επαγρύπνηση για την επάνοδο των περίπου 5,5 εκατομμυρίων μαθητών του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου στις τάξεις και για τον λόγο αυτόν διεξάγουν ασκήσεις και προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο επιδείνωσης της υγειονομικής κρίσης.
Τα εκτεταμένα τεστ και οι εφαρμογές για την ιχνηλάτηση επαφών είναι δύο από τα μέτρα τα οποία έχουν επιτρέψει στη χώρα να περιορίσει την εξάπλωση του ιού χωρίς τα καθολικά lockdowns που εφαρμόστηκαν σε άλλες χώρες.
Αλλά η έναρξη του εαρινού σχολικού τριμήνου αναβλήθηκε τέσσερις φορές μετά τον Μάρτιο στη διάρκεια της εκστρατείας για κοινωνική αποστασιοποίηση, στο πλαίσιο της οποίας τα σχολεία υποχρεώθηκαν να πραγματοποιούν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση.
«Προετοιμαζόμαστε για το άνοιγμα των σχολείων ενώ διαχειριζόμαστε τους καθημερινούς κινδύνους που απορρέουν από τον πανδημία. Αν ένας μαθητής αποδειχτεί ότι έχει μολυνθεί από τον ιό οι υγειονομικές αρχές θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και το σχολείο θα επιστρέψει στην τηλεκπαίδευση», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Γιού Εούν-χάι κατά την ενημέρωση του Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.
Από τις 13 Μαϊου επιτρέπεται η παρακολούθηση των μαθημάτων από τους μαθητές της τρίτης Λυκείου οι οποίοι θα διαγωνιστούν για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια με τις εισαγωγικές εξετάσεις να έχουν μεταφερθεί δύο εβδομάδες αργότερα από το προκαθορισμένο, στις 3 Δεκεμβρίου.
Οι μικρότεροι μαθητές θα επιστρέψουν σταδιακά στα σχολεία τους από τις 20 Μαϊου ως την 1η Ιουνίου, σημείωσε ο υπουργός.
Οι μαθητές και οι δάσκαλοι και καθηγητές θα υποχρεούνται να φοράνε μάσκες, εκτός από τις ώρες των γευμάτων, να καθαρίζουν τα θρανία και τις έδρες και να διατηρούν απόσταση όταν κινούνται στους χώρους του σχολείου.
Τα σχολεία θα υποχρεούνται από την πλευρά τους να πραγματοποιούν τακτικά απολυμάνσεις και να ελέγχουν την θερμοκρασία όλων των παρευρισκόμενων στους χώρους, αλλά και να απομακρύνουν τα θρανία μεταξύ τους.
Η ανακοίνωση γίνεται μια ημέρα μετά την χαλάρωση από την κυβέρνηση του μέτρου κοινωνικής αποστασιοποίησης, η οποία θα ισχύει από τις 6 Μαϊου και θα επιτρέψει σε δημόσιους χώρους, όπως τα μουσεία και οι βιβλιοθήκες, να ανοίξουν σταδιακά.
Δημοσκοπήσεις που διενέργησε το υπουργείο Παιδείας έδειξαν ότι η πλειονότητα των γονέων και των δασκάλων και καθηγητών τάσσονται υπέρ της σταδιακής επανόδου στα σχολεία.
Έπειτα από μια έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η Νότια Κορέα πέτυχε να μειώσει τον ημερήσιο αριθμό τους σε περίπου δέκα ή και λιγότερα, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από το εξωτερικό.
Τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών της Κορέας ανέφεραν σήμερα οκτώ νέα κρούσματα --όλοι ήταν ταξιδιώτες από το εξωτερικό--ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 10.801 με τον αριθμό των θανάτων να φθάνει τους 252.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.