- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τούρκος υπ. Ενέργειας: Από το 2020 οι πρώτες σεισμικές έρευνες
«Σε περιοχές που θα οικοπεδοποιηθούν, βάσει της συμφωνίας με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες»
Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας, ο οποίος προανήγγειλε σεισμικές έρευνες βάσει της συμφωνίας με τη Λιβύη.
Δεν σταματά τις προκλήσεις η Τουρκία, παρά τη ρητή καταδίκη από την Ευρωπαϊκή Ένωση της παράνομης «συμφωνίας» που υπέγραψε με τη Λιβύη. Λίγες ώρες μετά το «χαστούκι» των Βρυξελλών στην Άγκυρα, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ δεν φάνηκε να επηρεάζεται, ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα του θα προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές που προβλέπονται στο μνημόνιο με τη Λιβύη. Υπενθυμίζεται ότι η «συμφωνία» δημιουργεί τουρκική υφαλοκρηπίδα, η οποία αγνοεί Καστελόριζο, Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη, καθώς στηρίζεται στην αυθαίρετη αρχή ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.
Μιλώντας στο τουρκικό Κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας ανέφερε συγκεκριμένα: «Το μνημόνιο, το οποίο υπογράψαμε με την Λιβύη, έγινε νόμος του κράτους μετά την έγκριση του Κοινοβουλίου και ευχαριστώ όλα τα πολιτικά κόμματα για την υποστήριξή τους. Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα κάνουμε όσα πρέπει».
Και πρόσθεσε: «Και η Γενική Γραμματεία Πετρελαίου και Μεταλλευμάτων θα κάνει εργασίες για την παροχή των οικοπέδων αλλά και η Τουρκική Εταιρία Ερευνών Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά θα ξεκινήσει γρήγορα τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που θα οικοπεδοποιηθούν».
Υπενθυμίζεται ότι ο Φατίχ Ντονμέζ είχε δηλώσει πρόσφατα: «Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να προχωρήσει σε έρευνες, γεωτρήσεις ή δραστηριότητες παραγωγής στα θαλάσσια σύνορα που διασφαλίζονται με τη συμφωνία με τη Λιβύη, χωρίς την άδειά της».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απόφαση δεν είναι τυχαία σε μια χώρα με σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα
Στο επίκεντρο οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Γάζα
Πώς αξιοποίησε ένα ιδιαίτερο νομικό «παράθυρο»
Η πόρτα φέρεται να άνοιξε μερικώς, χωρίς ωστόσο να ενεργοποιηθεί η τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης
Στο στόχαστρο διαδηλωτών ο πρωθυπουργός - Καταγγελίες για ελλιπή προστασία της εβραϊκής κοινότητας
Ο Ούλι Πατσούκου κερδίζει δημοσιότητα στα social media, ενώ διατηρεί ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή έως και 18 χρόνια κάθειρξης
Ποια είναι η απομακρυσμένη χώρα που βγαίνει κερδισμένη από το ράλι πετρελαίου
H ομώνυμη σειρά προβλήθηκε για 130 επεισόδια έως το 1985
Στις 22 Απριλίου, εκατομμύρια πολίτες ενημερώθηκαν μέσω email για την κυβερνοεπίθεση
Αιχμές για Μακρόν, με προειδοποίηση ότι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυξάνουν την ένταση
Οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί
Ο πρόεδρος στηρίζει αμερικανική πρωτοβουλία για ασφάλεια ναυσιπλοΐας στην περιοχή
Το λάθος που προκάλεσε το τροχαίο
Εντοπίστηκε παιδικό εσώρουχο με DNA τόσο του κοριτσιού όσο και του 47χρονου υπόπτου
Ο νικητής του φετινού βραβείου θα ανακοινωθεί στις 9 Οκτωβρίου
Νέο μήνυμα από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν
Οι αρχές εκτιμούν ότι η συνολική αξία των χελωνών που κατασχέθηκαν ανέρχεται σε περίπου 9.000 δολάρια
Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα αν το έργο είναι δικό του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.