- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: «Δεν είμαι χαρούμενος με την κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας» (video)
Προβληματισμός στις ΗΠΑ μετά το «θερμό επεισόδιο» ανοικτά της Κριμαίας
Τον προβληματισμό του για την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας σε δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο ανέφερε ότι δεν είναι καθόλου χαρούμενος με όσα εκτυλίχθηκαν μία ημέρα νωρίτερα ανοικτά της Κριμαίας, όπου Ρώσοι στρατιωτικοί προχώρησαν στην κατάληψη τριών ουκρανικών πλοίων και στη σύλληψη των πληρωμάτων τους.
«Δεν είναι καλό. Δεν είμαστε καθόλου χαρούμενοι με αυτό» υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με Ευρωπαίους ηγέτες για την αποκλιμάκωση της έντασης.
Πομπέο: Επικίνδυνη κλιμάκωση
Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έκανε λόγο για «επικίνδυνη κλιμάκωση» και «παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου».
Αναφερόμενος στο περιστατικό που οδήγησε τη Μόσχα να κλείσει για αρκετές ώρες τον πορθμό Κερτς, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση, καλώντας τη Ρωσία να επιστρέψει τα ουκρανικά πλοία και να απελευθερώσει τα πληρώματά τους. Η τοποθέτηση Πομπέο έρχεται λίγη ώρα μετά την κίνηση του Κοινοβουλίου στην Ουκρανία να εγκρίνει την επιβολή στρατιωτικού νόμου.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος επεσήμανε πως δεν υπάρχει καμία αιτιολόγηση για τις ενέργειες της Μόσχας. Από τη μεριά της η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι κατήγγειλε την «παράνομη» -όπως τη χαρακτήρισε- ενέργεια της Ρωσίας, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η συμπεριφορά καθιστά «αδύνατη» μια «φυσιολογική σχέση» μεταξύ Ουάσιγκτον - Μόσχας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.