1585314.jpg
Μυθιστορημα

«Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους»​ της Clarissa Pinkola Estés

  • Σελίδες: 624
  • Τιμή: €26,00
  • ISBN: 978-618-5542-02-3
  • Διαστάσεις: 24x17

Η Κλαρίσα Πίνκολα Εστές, ως storyteller, «φύλακας παλιών ιστοριών», ψυχαναλύτρια και ακτιβίστρια, γεφυρώνει με μαεστρία τον κόσμο του απώτατου παρελθόντος με τη σύγχρονη εποχή. Σκοπός της είναι μέσα από παραμύθια, αρχετυπικούς μύθους και ιστορίες διαφορετικών πολιτισμών να ανασύρει την Άγρια Γυναίκα, την αδάμαστη, που συγγενεύει ψυχικά με τους λύκους.

Πρόκειται για ένα γυναικείο ψυχογράφημα, ένα βιβλίο γιατρικό για τη γυναίκα κάθε εποχής.

«Νιώθω ευγνωμοσύνη τόσο για το βιβλίο Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους όσο και για τη δρ Κλαρίσα Πίνκολα Εστές. Είναι ένα βιβλίο ύμνος στη γυναίκα, στην τόλμη της, στη φροντίδα και στο νοιάξιμό της. Το λέω και το εννοώ: Όσες ξέρετε ανάγνωση, διαβάστε το!»

Η συγγραφέας

Η Κλαρίσα Πίνκολα Εστές (γενν. 1945), Αμερικανίδα ποιήτρια, storyteller, ψυχαναλύτρια ειδικευμένη στη μετατραυματική θεραπεία και ακτιβίστρια στο πλευρό «όσων δεν έχουν φωνή», είναι Λατίνα Μεστίθο. Μεγάλωσε στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών στις Η.Π.Α., ανάμεσα σε οικογένειες Ούγγρων και Σουαβών μεταναστών, που δεν γνώριζαν γραφή και ανάγνωση, αλλά διατηρούσαν πλούσια προφορική παράδοση και είχαν τη σοφία που δίνει η φύση. Κληροδότησαν στην Εστές την προφορική παράδοση των μύθων, των ιστοριών και των αρχαίων θεραπευτικών τρόπων. 

Η Εστές χρησιμοποιεί τον λόγο ως μέσο έκφρασης και θεραπείας. Συνεργάζεται ως επισκέπτρια καθηγήτρια με πολλά πανεπιστήμια των ΗΠΑ, αλλά έχει εργαστεί και σε τόπους που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, με επιζώντες της 11ης Σεπτεμβρίου κ.ά. Τιμήθηκε με πολυάριθμα βραβεία, καθώς υποστηρίζει ενεργά δράσεις που αφορούν την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας, την προστασία της ψυχικής υγείας, του περιβάλλοντος, των παραδοσιακών θεραπευτικών μεθόδων κ.λπ. Έχει γράψει πολλά βιβλία και έχει δώσει παραστάσεις με αφηγηματικά θεραπευτικά δρώμενα.