bythismenh-politeia.jpg
Μυθιστορημα

«Βυθισμένη πολιτεία» της Marta Barone

  • Σελίδες: 394
  • Τιμή: €16,50
  • ISBN: 978-6185542-05-4

Το αγόρι τρέχει στη χειμωνιάτικη νύχτα, στη βροχή, ξυπόλητο, γεμάτο αίματα, όχι δικά του. Θα το ονομάσουμε Λ. Μπ. για να έρθουμε πιο κοντά στα χρόνια και τα γεγονότα που οδήγησαν σε εκείνη τη νύχτα.

Βρισκόμαστε στο Τορίνο τη δεκαετία του 70. Μας καθοδηγεί η φωνή μιας νεαρής γυναίκας, παθιασμένης με τη λογοτεχνία και αυτό το μυθιστόρημα είναι η ανάμνηση και το χρονικό της αναμέτρησής της με την εξαφάνιση του πατέρα της, με ό,τι απέμεινε από την ευτυχισμένη παιδική της ηλικία, με την καθυστερημένη ανακάλυψη της δικαστικής υπόθεσης που τον είχε ως πρωταγωνιστή.

Ποιος ήταν αυτός ο άγνωστος, ο Λ. Μπ., ο νεαρός πάντα στο πλευρό των ηττημένων, ο ακούραστος γιατρός που πάλευε πάντα για να σώσει κάποιον, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση για συμμετοχή σε εξτρεμιστική αριστερή οργάνωση; Και γιατί δεν ήθελε ποτέ να μιλήσει για εκείνη την εποχή; Μαρτυρίες, αρχεία και φάκελοι, μνήμες, αποκαλύψεις συνθέτουν σιγά σιγά το πορτρέτο ενός περίπλοκου και αντιφατικού ανθρώπου που έζησε σε μια περίπλοκη και αντιφατική εποχή.

Η συγγραφέας
Η Μάρτα Μπαρόνε γεννήθηκε στο Τορίνο το 1987. Σπούδασε Συγκριτική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο. Με το βιβλίο Βυθισμένη Πολιτεία ήταν φιναλίστ στο Premio Strega, ενώ τιμήθηκε με το βραβείο Premio Letterario razionale di Elio Vittorini.