Trending Now

Ο Άγγελος Παπαδημητρίου γράφει τους 10 βασικούς κανόνες του Savoir Vivre στο Facebook

Όσα δεν ξέρει ούτε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ από τον αγαπημένο πολυδιάστατο καλλιτέχνη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
39441118_393720151158167_6685855463742898176_o.jpg

Ο Άγγελος Παπαδημητρίου δεν είναι μόνο εικαστικός, ηθοποιός, τραγουδιστής (και πολλά άλλα), είναι και ειδικός στο savoir vivre του Facebook. H τελευταία του ανάρτηση για τους 10 κανόνες του savoir vivre αναμενόμενα έγινε viral. 

Απολαύστε τον.

Οι 10 βασικοί κανόνες του Savoir Vivre στο Facebook

1) Δηλώνουμε πάντα το πραγματικό μας όνομα. Ψευδώνυμα και υποκοριστικά μειώνουν την φερεγγυότητά μας σαν πρόσωπα, ως προς τις απόψεις και τα πιστεύω μας. Καλό είναι να φανεί, έστω διακριτικά σε κάποια φωτογραφία και το πρόσωπό μας.

2) Γράφουμε πάντα στην Ελληνική γλώσσα, εφόσον απευθύνεται  το κείμενό μας σε Έλληνες, ακόμα κι αν γνωρίζουμε εξαιρετικά καλά Αγγλικά ή Γαλλικά και πάντα με Ελληνικούς χαρακτήρες, προσέχοντας όσο μπορούμε την ορθογραφία, την διαύγεια, και την σύνταξη όσων θέλουμε να πούμε και να εκφράσουμε.

3) «Προσέχουμε τα λόγια μας» ώστε να μη γινόμαστε είρωνες, προσβλητικοί, επιδεικτικά διδακτικοί, άκομψοι, εριστικοί, χυδαίοι, προκλητικοί από στυλ, ειδικά αν το προφίλ μας είναι δημόσιο, ακόμα κι αν μας πνίγει το δίκιο (μη ξεχνάμε, το δικό μας δίκιο).

4) Ποτέ πάνω από μια-δυο αναρτήσεις την ημέρα. Αυτή είναι η σωστή δοσολογία, ώστε να μη κουράζονται οι φίλοι μας και  να μην ανησυχούν για την ψυχική υγεία μας. Αλλωστε είναι αποδεδειγμένο με μαθηματική ακρίβεια ότι χαίρονται στη πρώτη, χαμογελάνε στη δεύτερη και βαριούνται στη τρίτη.

5) Δεν εκτονώνουμε όλες τις ανησυχίες μας ( πολιτικές, ηθικές, αισθητικές, κοινωνικές, υπαρξιακές, θρησκευτικές, ερωτικές, σεξουαλικές...), παίρνοντας τη θέση του τιμητή κι αφήνοντας τον εαυτόν μας απ' έξω. Αυτοί που μας ακολουθούν θέλουν να τους φωτίσουμε τα σκοτάδια τους καθώς λαμπαδιάζουμε.

6) Μπλοκάρουμε αμέσως χωρίς εξηγήσεις, διαπραγματεύσεις, αναλύσεις και προπάντων απαντήσεις, οποιονδήποτε πάει κόντρα στην ελευθερία μας, στη υπόστασή μας, στη ζωή μας, στις κατακτήσεις του πολιτισμού, με δογματικά προσχήματα ή με προφάσεις όπου η λογική δεν πρωταγωνιστεί απόλυτα.

7) Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι βρισκόμαστε σ' έναν πλασματικό χώρο και χρόνο εκτός ζωής. Ως εκ τούτου αποστασιοποιούμαστε από τις εκτιμήσεις με τα πολλά ή με τα λίγα λάικ εκτιμώντας ότι δεν εξαργυρώνονται σε κανενός είδους χρηματιστήριο.

8) Απέχουμε κατά βούληση σε τακτά χρονικά διαστήματα για όσο καιρό κρίνουμε εμείς οι ίδιοι, ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν είμαστε εξαρτημένοι, αλλά και για να ξεκουραστούμε από την καθημερινή αγωνία του: είμαι στο fb άρα υπάρχω!

9) Ό,τι κάνουμε, ό,τι ζούμε δεν ενδιαφέρει πραγματικά κανέναν αν δεν το μετασχηματίσουμε σε καθαρή καλλιτεχνική πράξη που απευθύνεται στους άλλους κι είναι αυτοί οι άλλοι που γνωρίζουν καλά πότε γίνονται καθρέφτες φιλοδοξιών. Γι' αυτό αν δεν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι παίζουμε για να τους διασκεδάσουμε ας μη στεκόμαστε ξεβράκωτοι μπροστά τους.

10) Κάπου-κάπου ας ρίχνουμε και καμιά «ματιά» στις αναρτήσεις των άλλων, σίγουρα υπάρχουν πολλοί που έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από εμάς αλλά κανείς δεν είναι σαν κι εμάς.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ