- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μπέρδεψαν τη Νότια Κορέα με τη Βόρεια Κορέα στην τελετή έναρξης
Η συγγνώμη της ΔΟΕ για ένα λάθος που πυροδότησε αντιδράσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μπέρδεψαν τη Νότια με τη Βόρεια Κορέα - Η συγγνώμη της ΔΟΕ
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ζήτησε σήμερα (27/7) συγγνώμη μετά από την αστοχία, που σημειώθηκε κατά την διάρκεια της Τελετής Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, όταν οι Νοτιοκορεάτες αθλητές παρουσιάστηκαν λανθασμένα ως Βορειοκορεάτες, πυροδοτώντας έντονες διαμαρτυρίες στην Σεούλ.
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μπέρδεψαν την Νότια Κορέα με τη Βόρεια Κορέα στην παρουσίαση
Καθώς η αντιπροσωπεία της Νότιας Κορέας έφτασε με σκάφος στον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως το 48ο συμμετέχον έθνος, οι παρουσιαστές το παρουσίασαν ως «Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας» στα γαλλικά και στην συνέχεια ως «Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας» στα αγγλικά, χρησιμοποιώντας αυτές τις δύο γλώσσες για το επίσημο όνομα της Βόρειας Κορέας, μιας χώρας με την οποία -τυοικά- η Σεούλ βρίσκεται σε πόλεμο.
Η συγγνώμη της ΔΟΕ
«Ζητούμε βαθιά συγγνώμη για το λάθος που συνέβη κατά την παρουσίαση της ομάδας της Νότιας Κορέας κατά την μετάδοση της τελετής έναρξης», έγραψε η ΔΟΕ στο κοινωνικό δίκτυο X στα Κορεάτικα.
Αυτό το λάθος πυροδότησε διαμαρτυρίες από τις αρχές της Νότιας Κορέας, η χώρα των οποίων εξακολουθεί να βρίσκεται σε πόλεμο με τον βόρειο γείτονά της.
Η Κορεατική Ολυμπιακή και Αθλητική Επιτροπή (KSOC), ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε ένα μήνυμα από την ΔΟΕ, μέσω του οποίου, ο πρόεδρός της, Τόμας Μπαχ, θέλησε να απολογηθεί απευθείας τηλεφωνικά στον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο.
Το υπουργείο Αθλητισμού της Νότιας Κορέας δήλωσε νωρίτερα ότι λυπάται «για την ανακοίνωση που έγινε κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, κατά την οποία η αποστολή της Νότιας Κορέας παρουσιάστηκε ως η ομάδα της Βόρειας Κορέας», σε δελτίο τύπου.
Ο Γιανγκ Μι-ραν, υφυπουργός αθλητισμού και Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών το 2008, ζήτησε μια συνάντηση με τον Μπαχ, για να συζητήσουν το θέμα.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι επικοινώνησε με την γαλλική πρεσβεία στη Σεούλ, η οποία εξέφρασε τη λύπη του για αυτό που χαρακτήρισε «ακατανόητο λάθος».
Κατά την διάρκεια της τελετής, η Βόρεια Κορέα παρουσιάστηκε σωστά με το επίσημο όνομά της.
Η Νότια Κορέα εξακολουθεί να βρίσκεται τεχνικά σε πόλεμο με τον Βορρά, μετά από μια σύγκρουση μεταξύ 1950 και 1953 που κατέληξε σε ανακωχή και όχι σε συνθήκη ειρήνης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κρύφτηκε κάτω από το πλυντήριο πιάτων
Το περιστατικό προκάλεσε την προσοχή των αρχών
Τα βίντεό της στο Tik Tok έγιναν viral με ανάμεικτες αντιδράσεις
Η ερώτηση που του έκανε στην πλατεία Αριστοτέλους
Η ιδιοκτήτρια καταγγέλλει ότι ο Ρεμί έχει αλλάξει συμπεριφορά μετά τον περιορισμό στο σπίτι
Ποιες ήταν οι συνταγές που αναζήτησαν περισσότερο
To βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Παρά τον χιουμοριστικό τόνο των σχολίων, το περιστατικό άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την εξάρτηση από τα smartphones
Τολμάς να κάνεις με τον / τη σύντροφό σου αυτό το πραγματικά αθώο τεστ;
Τα συν και πλην της εβδομάδας από τη Σταυρούλα Παναγιωτάκη
Λόγια που ακούστηκαν δημοσίως
Συνήλθε μετά από μερικές ώρες ύπνου
Η μετακόμιση και η στενή του σχέση με την Γκίλφοϊλ ενισχύουν τα σχετικά σενάρια
Στην εκπομπή εμφανίστηκαν οι δυο αδελφές με ίδιο ντύσιμο μάλιστα
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Η Λιάν Χοκς αποφάσισε να μοιραστεί το πώς είναι να χάνεις το ίδιο σου το πρόσωπο
Το μυστήριο των ζημιών λύθηκε
Γιατί χρήστες στο ίντερνετ της έδωσαν...νέο τίτλο μετά το Thanksgiving
Η σπουδαία ερμηνεύτρια και ο παρουσιαστής τραγούδησαν μαζί σε σόου της γαλλικής τηλεόρασης
Ακούστε τη νέα διαφήμιση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.