Trending Now

Ποια είναι η Sophie Jansen και πώς γεννήθηκε το Tzatchickie με τα viral tips για διακοπές στην Ελλάδα;

«Θέλω να πιστεύω ότι από όλους τους λογαριασμούς με ταξιδιωτικό περιεχόμενο για την Ελλάδα είμαι εκείνη που μπαίνει στις περισσότερες λεπτομέρειες»

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sophie Jansen
Sophie Jansen

Tzatchickie: Mιλήσαμε με την Sophie Jansen, την Ολλανδή Tik Toker που δίνει viral tips για διακοπές στην Ελλάδα, και μάθαμε την ιστορία της 

Το DNA της μπορεί να είναι ολλανδικό, η καρδιά της όμως είναι ελληνική. Το δεύτερο σπίτι της είναι η Κέρκυρα και συγκεκριμένα το χωριό Άγιος Ιωάννης Τρίκλινο, στο οποίο έχει βρεθεί πάνω από 45 φορές από τότε που ήταν ενός έτους. Για την Sophie Jansen oι ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Κώστας», η Άννα και ο Νίκος αποτελούν αντίστοιχα την Ελληνίδα μαμά και τον Έλληνα μπαμπά της ενώ οι γονείς τους, που δυστυχώς έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή, ήταν για εκείνη οι Ελληνες γιαγιά και παππούς αντίστοιχα. Ως έφηβη δημιούργησε μια καλοκαιρινή παρέα εκεί με την οποία κατέληξαν να πηγαίνουν κάθε χρόνο στο νησί. Το όνομα της ομάδας τους... Tzatchickies, που σημαίνει Τζατζίκι + chickies (τα κορίτσια στα Dunglish, ολλανδικά-αγγλικά). Αυτό αποτέλεσε και το όνομα του λογαριασμού της στο Tik Tok που συγκεντρώνει σήμερα πάνω από 54 χιλ. ακολούθους, οι οποίοι παρακολουθούν τα viral tips που δίνει για διακοπές στην Ελλάδα.

Sophie Jansen
Sophie Jansen

Tzatchickie: H Sophie Jansen δίνει τα πιο viral tips για διακοπές στην Ελλάδα στο Tik-Tok

Η 30χρονη ζει σήμερα στο Άμστερνταμ και εργάζεται ως υπεύθυνη μάρκετινγκ για την ολλανδική Λοταρία Ταχυδρομικών Κωδικών. Λατρεύει το ελληνικό φαγητό, ιδιαίτερα τα γεμιστά, τους κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας, το παστίτσιο, τους κολοκυθοκεφτέδες και τα θαλασσινά. Τον ελεύθερο χρόνο της τον περνάει είτε στην Ελλάδα είτε φτιάχνοντας περιεχόμενο για την Ελλάδα στα social media. «Δημιούργησα το λογαριασμό μου πρώτα στο Instagram το 2021. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι διαφορετικό και τότε βρήκα την @alidalifetravel, μια φιλική γυναίκα που δημοσίευε ταξιδιωτικές συμβουλές για την Ιταλία χρησιμοποιώντας τη λειτουργία greenscreen. Τότε συνειδητοποίησα ότι αυτό θα μπορούσα και θα ήθελα να το κάνω κι εγώ. Μέσα σε λίγους μήνες είχα μερικές χιλιάδες followers, οπότε αυτό με παρακίνησε να διαθέσω περισσότερο χρόνο στο Tiktok.

Θέλω να πιστεύω ότι από όλους τους λογαριασμούς με ταξιδιωτικό περιεχόμενο για την Ελλάδα είμαι εκείνη που μπαίνει στις περισσότερες λεπτομέρειες. Δημοσιεύω πολύ λίγα βίντεο (αλλά και φωτογραφίες) με όμορφες εικόνες. Υπάρχει πάντα μια λεζάντα, κείμενο ή voice-over με πληροφορίες για το μέρος. Πρακτικές συμβουλές για το πώς θα κάνετε κάτι, πώς να πάτε κάπου, πού να το κλείσετε και πόσο κοστίζει. Προσπαθώ πάντα να δίνω όλες τις πληροφορίες για το θέμα που δημοσιεύω. Το ίδιο ισχύει και για τους ταξιδιωτικούς μου οδηγούς (e-books) για τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα, τη Μήλο και τη Νάξο. Έχω 4 πλήρεις ψηφιακούς ταξιδιωτικούς οδηγούς 90-150 σελίδων που έχουν μέσα κάθε λεπτομέρεια. Δεν τα αγοράζουν μόνο ξένοι, αλλά και Έλληνες».

@tzatchickie

HAPPY OCTOBER! Yep, it is time to consider that winter trip to Greece 😱! In 3 months there will hopefully be snow again in the Greek mountains so YES YOU CAN SKI IN GREECE ⛷️! And in any case you can still enjoy the cities and sitting in a t-shirt on a sunny day ☀️. Or go to one of the hot springs of Greece. Greece is a 4 seasons destination and I definitely recommend the Greek winter destinations! #greekwinter #greeceinwinter #greecewinterdestinations #greece #skiingreece #pozarhotsprings #greecetiktok #greecetravel #greecewintertrip

♬ ladyfingers - ‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍chop
@tzatchickie

HAPPY OCTOBER! Yep, it is time to consider that winter trip to Greece 😱! In 3 months there will hopefully be snow again in the Greek mountains so YES YOU CAN SKI IN GREECE ⛷️! And in any case you can still enjoy the cities and sitting in a t-shirt on a sunny day ☀️. Or go to one of the hot springs of Greece. Greece is a 4 seasons destination and I definitely recommend the Greek winter destinations! #greekwinter #greeceinwinter #greecewinterdestinations #greece #skiingreece #pozarhotsprings #greecetiktok #greecetravel #greecewintertrip

♬ ladyfingers - ‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍chop

Τα βίντεo της είτε τα ηχογραφεί στο σπίτι, χρησιμοποιώντας κυρίως φωτογραφίες που τράβηξε η ίδια ως φόντο με την επιλογή greenscreen, είτε τα επεξεργάζεται με capcut. Η διαδικασία υλοποίησής τους μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως μερικές ώρες. Έχει μια λίστα στο τηλέφωνό της με ιδέες για βίντεο που θέλει να κάνει και κάθε φορά που έχει μια ιδέα την καταγράφει. Στη συνέχεια επιλέγει ποια από αυτά θα υλοποιήσει το σκ και συνήθως ετοιμάζει 3-8. Το μοντάζ των βίντεο το κάνει συνήθως όταν βρίσκεται στο τρένο ή στο αεροπλάνο. «Έχω επισκεφθεί σχεδόν όλα τα μέρη που προτείνω. Ακολουθώ πολλούς λογαριασμούς για την Ελλάδα σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πάντα διαβάζω ενδιαφέροντα πράγματα για τη χώρα. Τα μέρη τα αποθηκεύω αμέσως στο Google Maps, ώστε να μπορώ να το βρω αργότερα. Κάνω έρευνα και επικοινωνώ με τους ντόπιους. Το περιβάλλον μου είναι πολύ υποστηρικτικό, όπωε οι γονείς του φίλου μου και φυσικά το αγόρι μου το ίδιο που είναι Έλληνας. Μου στέλνουν ταξιδιωτικά άρθρα στα ελληνικά και out of the box προτάσεις».

Sophie Jansen

Βρισκόταν στο γραφείο όταν το πρώτο της βίντεο με ταξιδιωτικά tips για όχι και τόσα γνωστά νησιά έγινε viral και θυμάται ότι μετά βίας μπορούσε να δουλέψει εκείνη την ημέρα λόγω του ενθουσιασμού της. «Το βίντεο είχε 60-70 χιλιάδες προβολές και μου έφερε μερικές εκατοντάδες έως μερικές χιλιάδες followers. Υποθέτω ότι είχε μεγάλη απήχηση τόσο στους Έλληνες όσο και στους ξένους, οι Έλληνες λάτρευαν να βλέπουν να αναφέρεται το δικό τους νησί αντί μόνο για τη Σαντορίνη και τη Μύκονο και οι ξένοι να γνωρίζουν διαφορετικά νησιά. Προφανώς βοήθησε και το γεγονός ότι εκείνη την εποχή κανείς δεν έκανε ακόμα αυτά τα βίντεο τύπου greenscreen για την Ελλάδα στο Τik-tok, οπότε ήμουν η πρώτη».

Ποια είναι η σχέση και η σύνδεση της με την Ελλάδα μέχρι σήμερα; Το 1994 ήρθε με τους γονείς της διακοπές στην Κέρκυρα, 2 χρονών ήταν όταν ταξίδεψαν στον Μύρτο της Κρήτης. «Το ποδήλατο βέβαια δεν ήταν εκεί και ιδιαίτερα βοηθητικό» συνεχίζει χαριτολογώντας. Για αυτό και την επόμενη χρονιά βρέθηκαν ξανά στο νησί των Φαιάκων και άρχισαν να κάνουν φιλίες με οικογένειες από Ολλανδία και Ελλάδα. Πρώτη φορά ωστόσο ταξίδεψε μόνη της στην Ελλάδα, όταν ήταν 14 ετών. Οι γονείς της δεν μπορούσαν να έρθουν εκείνη την χρονιά αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο. «Όλοι όσοι έχουν πάει σε ένα ελληνικό χωριό ξέρουν ότι παρακολουθούν οποιονδήποτε ούτως ή άλλως, οπότε τι θα μπορούσε να συμβεί;(γελάει)». Από εκείνο το έτος και μετά κάθε χρόνο επισκέπτονταν την Κέρκυρα με τους Ολλανδούς φίλους της. Στην Ελλάδα έρχονταν με αεροπλάνο, βάρκα ή/και αυτοκίνητο, δεν τους ένοιαζε το μέσο αρκεί να έρθουν. 

@tzatchickie

Is this the most unique activity around Athens?! ⬇️ . We went railbiking at Megara, which is 30 minutes ⏰ from Athens and can be reached by train 🚆 or bus. On the old rail track that was supposed to connect Athens with the Peloponnese, you bike 🚲 14 kilometers while enjoying the best (sea)views 😍 and if you go in the evening, the SUNSET 🌅! A guide joins you who tells you all about the history, the connection with WWII (there are many shelters for soldiers to shoot from on the route) and the connection to mythological stories. Such as the mythological story 📚 of a thief who who was later killed by the well known figure of Theseus on the ‘Kakia Skalia’. . Certainly one of the most unique activities to do around Athens! 😱 more info at @Railbiking Greece & put it on your travel bucket list! . #railbiking #railbikes #athens #greece #railbikingingreece #fyp #travel #traveltiktok #athensgreece #athenstips #athensgreece #travelbucketlist

♬ Bim Bom João Gilberto - Berrriii

«Το 2018, εγώ και μια φίλη πήραμε το καράβι από την Κέρκυρα και πήγαμε στη Λευκάδα, την οποία αγαπήσαμε απόλυτα. Την ίδια χρονιά γνώρισα τον Έλληνα φίλο μου στο Άμστερνταμ, πράγμα που έχει βελτιώσει πολύ την εξέλιξή μου στην ελληνική γλώσσα. Μαζί έχουμε επισκεφτεί πολλά μέρη στην χώρα τα τελευταία 4 χρόνια όπως τη Μάνη και την Ελαφόνησο, στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τη Μακεδονία (από όπου κατάγεται) και τη Θεσσαλονίκη. Όταν αρχίσαμε να ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα, ένιωσα ότι έπρεπε να μοιραστώ όλα αυτά τα κρυμμένα διαμάντια με τον κόσμο. Αισθάνομαι καλύτερος άνθρωπος στην Ελλάδα, με κάνει πιο γενναιόδωρη και αυθόρμητη. Με κάνει πραγματικά ευτυχισμένη το να βρίσκομαι παρέα με Έλληνες. Θέλω να περνάω πολύ περισσότερο χρόνο σε όλα τα μέρη που επισκέπτομαι αλλά αυτό δεν είναι εφικτό και υπάρχουν τόσα πολλά μέρη στην Ελλάδα που δεν έχω πάει ακόμα».

Sophie Jansen

Τα μηνύματα που λαμβάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα βίντεο που δημοσιεύει είναι ως επί το πλείστον θετικά. «Πραγματικά κάνω ό,τι μπορώ για να δείξω την Ελλάδα τόσο από την πλευρά των ντόπιων όσο και των τουριστών, για να δικαιώσω την αυθεντική ελληνική κουλτούρα. Μερικές φορές όμως δυσκολεύομαι να συνειδητοποιήσω ότι έχω το προνόμιο να ταξιδεύω στην Ελλάδα τόσο συχνά και να ποστάρω, ενώ πολλοί Έλληνες δεν μπορούν. Είμαι πολύ ευγνώμων που την ανακαλύπτω. Οι Έλληνες, όπως είναι λογικό, έχουν πολύ υψηλή εκτίμηση για το δικό τους'' νησί, πόλη ή χωριό, οπότε βοηθούν στο να διατηρείται το επίπεδό μου, να δίνω λεπτομερείς και σωστές πληροφορίες. Μερικές φορές μπορεί κάποιος απλώς να διαφωνεί με αυτό που λέω αλλά αυτό μπορεί να συμβεί. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές εμπειρίες πηγαίνοντας στο ίδιο μέρος, οπότε στο τέλος η συμβουλή μου (παρόλο που προέρχεται από έρευνα και πολλή εμπειρία) δεν χρειάζεται να είναι η μόνη αλήθεια.

@tzatchickie

Where to stay on Corfu? What is the best area to stay in on Corfu? In this video i discuss all options. If you want more info on Corfu, get my Corfu Travel Guide! #corfu #corfugreece #corfuisland #wheretostaycorfu #wheretostayoncorfu #wheretostayincorfu #corfuwheretostay #corfutips #corfuguide #corfutravel #corfuhotels

♬ 10 minutes BGM for light training such as yoga(845880) - kakumaru

Θυμάμαι, για παράδειγμα, την πρώτη φορά που μια γυναίκα που φορούσε χιτζάμπ μού έστειλε μήνυμα για να με ρωτήσει αν γνωρίζω γυναίκες καπετάνιους. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι απαιτούν γυναίκα καπετάνιο και σημεία κολύμβησης χωρίς κανέναν άλλο γύρω τους, για να μπορούν να φορέσουν τα μαγιό τους, επειδή θέλουν να σεβαστούν την κουλτούρα και τη θρησκεία τους. Βλέπετε, λοιπόν, ότι είναι κάποιες ερωτήσεις που ρίχνουν αμέσως στην έρευνα. Τα πιο πολλά μηνύματα βέβαια είναι αυτά των αγοριών, που μου ζητούν βοήθεια για την επικείμενη πρόταση γάμου στην κοπέλα τους στην Ελλάδα».

Sophie Jansen

Το βίντεο με τις περισσότερες προβολές ήταν για το Railbiking στα Μέγαρα. Είχε 4,2 εκατομμύρια προβολές στο Tiktok και 12,7 εκατομμύρια προβολές στο Instagram. «Ήξερα ότι ήταν κάτι καινούργιο και μοναδικό, οπότε περίμενα όντως να έχει πολλές προβολές. Τον Μάιο θα ξεκινήσω έναν ψηφιακό οδηγό για την Πάρο. Και κάνω όλο και περισσότερες 45λεπτες διαδικτυακές κλήσεις με ανθρώπους που θέλουν να μου κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Ελπίζω να συνεχίσει να αναπτύσσεται όλο αυτό. Θέλω να συνεχίσω να διαδίδω το πόσο όμορφη είναι η χώρα και τα απεριόριστα πράγματα να προσφέρει. Έχω ετοιμάσει περίπου 25 βίντεο την τελευταία εβδομάδα. Δεν είμαι σίγουρη ποιο θα δημοσιεύσω πρώτο. Ανάμεσά τους είναι ένα δρομολόγιο 1 εβδομάδας για την Κεφαλονιά, οι καλύτερες παραλίες της Λευκάδας, πού να μείνετε στη Νάξο και άλλα πολλά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ