Trending Now

Ανοίγει ξανά τις πόρτες του το πρώτο μουσείο αιδοίου

Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για να μπορεί να στεγαστεί εκ νέου σε κάποιο χώρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το μουσείο αιδοίου στο Λονδίνο
Το μουσείο αιδοίου στο Λονδίνο © EPA/Angus Young

Βρετανία: Ανοίγει ξανά τις πόρτες του το πρώτο μουσείο αιδοίου - Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για να μπορεί να στεγαστεί εκ νέου σε κάποιο χώρο

Το πρώτο μουσείο αιδοίου στον κόσμο θα ανοίξει ξανά τον επόμενο μήνα με νέα έκθεση, χάρη σε μια δημόσια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, αφού αναγκάστηκε να κλείσει για μήνες και να μετακομίσει.

Το μουσείο αναγκάστηκε να κλείσει τις εγκαταστάσεις του στο ανατολικό Λονδίνο τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, όταν έληξε η συμφωνία για την «φιλοξενία» του.

Αφού ξεπέρασε τον στόχο συγκέντρωσης χρημάτων ύψους 85.000 λιρών, το μουσείο μπόρεσε να εγκατασταθεί σε μια νέα, μεγαλύτερη τοποθεσία στην οδό Poyser Street, Bethnal Green, η οποία ανοίγει στις 4 Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έκαναν δωρεές.

Οι εγκαταστάσεις της Poyser Street θα διαθέτουν τρεις χώρους γκαλερί. Η γκαλερί στο ισόγειο θα φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις, με πρώτη την έκθεση "Endometriosis: Into the Unknown" (Ενδομητρίωση: στο άγνωστο).

Η εν λόγω έκθεση εξετάζει τους μύθους και τις παρανοήσεις που περιβάλλουν την ασθένεια, από την αιχμή της έρευνας μέχρι την πραγματικότητα της ζωής με την πάθηση.

Σε ένα ζεύγος γκαλερί στον επάνω όροφο θα παρουσιάζεται μια μόνιμη έκθεση και σε μια κοινοτική γκαλερί θα παρουσιάζονται προσωρινές εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένων έργων από ομάδες ασθενών και ατόμων που νόσησαν.

Εκτός από την έκθεση, το μουσείο στεγάζει επίσης ένα καφέ και θα φιλοξενεί εκδηλώσεις και παραστάσεις, όπως stand up comedy και εργαστήρια.

Τον Νοέμβριο θα ανοίξει μόνο το ισόγειο, επειδή δεν υπάρχει ακόμη πρόσβαση με ανελκυστήρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ