Trending Now

Η αλυσίδα που έπεσε θύμα του trend «σούσι τρομοκρατίας» ψηφιοποίησε το kaiten

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο στις αρχές του έτους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ψηφιακό kaiten σε εστιατόρια που έπεσαν θύμα της «σούσι τρομοκρατίας»
Ψηφιακό kaiten σε εστιατόρια που έπεσαν θύμα της «σούσι τρομοκρατίας» © Courtesy FOOD and LIFE COMPANIES

Ιαπωνία: Ψηφιακός ιμάντας από το εστιατόριο που έπεσε θύμα του trend «σούσι τρομοκρατίας» - Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο στις αρχές του έτους

Μια ιαπωνική αλυσίδα σούσι, η οποία έγινε στόχος μιας σειράς φαρσών που προκάλεσε ανησυχίες για την υγιεινή που επικρατεί στα εστιατόριά της, επινόησε έναν ψηφιακό ιμάντα μεταφοράς για να σερβίρει το φαγητό στους πελάτες.

Αντί να τοποθετούν το σούσι σε έναν περιστρεφόμενο ιμάντα μεταφοράς για να το παραλάβουν οι πελάτες - γνωστό ως στυλ "kaiten" - τρία καταστήματα θα αναπαράγουν την εμπειρία μέσω κινούμενης εικόνας που παίζεται σε μια οθόνη αφής που είναι τοποθετημένη σε κάθε τραπέζι, ανέφερε σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Akindo Sushiro Co. που διαχειρίζεται την αλυσίδα Sushiro.

Οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν πατώντας σε οθόνες που δείχνουν σούσι και άλλα τρόφιμα ως κινούμενα σχέδια. Στη συνέχεια, το σούσι θα παραδίδεται απευθείας στο τραπέζι τους με ξεχωριστό μεταφορικό ιμάντα από την κουζίνα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι άρχισε να δοκιμάζει πιλοτικά την εμπειρία next gen καταστημάτων σε τρία καταστήματα στο Τόκιο, την Οσάκα και τη Ναγκόγια.

Οι φάρσες που στόχευαν την αλυσίδα εστιατορίων και της προκάλεσαν απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων

Η αλυσίδα είχε γίνει αντικείμενο μιας σειράς φαρσών που ονομάστηκε «σούσι τρομοκρατία» στην αρχή του έτους.

Εμπνευσμένοι από τα viral βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, φαρσέρ κινηματογραφούσαν τους εαυτούς τους να γλείφουν κοινόχρηστα μπουκάλια σάλτσας σόγιας ή να πειράζουν τα τρόφιμα που περιστρέφονταν στους ιμάντες μεταφοράς στα εστιατόρια της αλυσίδας.

Η αστυνομία έχει συλλάβει τουλάχιστον πέντε άτομα σε δύο ξεχωριστές υποθέσεις που αφορούν φάρσες σε κάποιο από τα εστιατόρια σούσι.

Τον Ιούνιο, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας NHK ανέφερε ότι ο Akindo Sushiro μήνυσε έναν μαθητή λυκείου για 67 εκατομμύρια γιεν (480.000 δολάρια) μετά από πλάνα που κυκλοφόρησαν στα social media τον Ιανουάριο και τον έδειχναν να γλείφει το δάχτυλό του πριν αγγίξει ένα πιάτο σούσι καθώς περνούσε από πάνω του στον ιμάντα μεταφοράς.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχασε περίπου 16 δισεκατομμύρια γιεν (115 εκατομμύρια δολάρια) μετά τη δημοσίευση του βίντεο που έδειχνε τις ενέργειές του σε ένα κατάστημα Sushiro στην κεντρική πόλη Gifu, το οποίο, όπως είπε, προκάλεσε απότομη πτώση των πελατών και πτώση της μετοχής της μητρικής εταιρείας, σύμφωνα με την NHK.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ