Κοσμος

«Σούσι τρομοκρατία» στην Ιαπωνία - Φαρσέρ ήπιε από μπουκάλι σόγιας και ακούμπησε το φαγητό άλλου πελάτη

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παραβίαση των κανόνων υγιεινής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sushi
© Unsplash

Ιαπωνία: «Σούσι τρομοκρατία» με φαρσέρ που ήπιε από μπουκάλι σόγιας και ακούμπησε το φαγητό άλλου πελάτη - Συνελήφθησαν τρία άτομα για παραβίαση των κανόνων υγιεινής

Η αστυνομία στην Ιαπωνία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις νεαρών ατόμων, αφού αυξήθηκαν τα περιστατικά «σούσι τρομοκρατίας», με άτομα να παραβιάζουν τους κανόνες υγιεινής σε εστιατόρια σούσι της χώρας.

Πιο πρόσφατο «κρούσμα» αφορά έναν 21χρονο, ο οποίος ακούμπησε με τα χέρια του, τα οποία είχε γλύψει, κομμάτι σούσι που προοριζόταν για άλλους πελάτες. Το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo μετέδωσε την Πέμπτη ότι τρία άτομα - όλα μέλη της ίδιας ομάδας - συνελήφθησαν ως ύποπτοι για βίαιη παρεμπόδιση της λειτουργίας επιχείρησης.

Οι συλλήψεις αφορούν «ανθυγιεινή και ενοχλητική συμπεριφορά», ανέφερε το Kyodo, και έρχονται εν μέσω αναφορών για αύξηση του αριθμού των περιστατικών που σχετίζονται με σούσι-εστιατόρια της Ιαπωνίας.

Ο 21χρονος που εν τέλει συνελήφθη, φέρεται να ήπιε από κοινόχρηστο μπουκάλι σάλτσας σόγιας σε εστιατόριο σούσι γνωστής αλυσίδας στην πόλη της Ναγκόγια στις αρχές του περασμένου μήνα.

Δύο άλλοι πελάτες, ένας 19χρονος και ένα 15χρονο κορίτσι, συνελήφθησαν επίσης επειδή φέρονται να τον βιντεοσκόπησαν όταν έβαζε το μπουκάλι σάλτσας σόγιας στο στόμα του.

Η έξαρση των περιστατικών παραβίασης των κανόνων υγιεινής -συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού στο οποίο ένας έφηβος έγλειψε το χείλος ενός φλιτζανιού τσαγιού προτού το τοποθετήσει πίσω σε ένα ράφι, και στη συνέχεια σκούπισε έγλειψε και ένα πιάτο με σούσι- ήρθε για πρώτη φορά στο φως νωρίτερα φέτος, αναγκάζοντας τις αλυσίδες εστιατορίων να λάβουν δραστικά μέτρα για να προλαβαίνουν τέτοια περιστατικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ