Trending Now

Αγόρασε το αεροπλάνο που μετέφερε τη σορό του Αριστοτέλη Ωνάση και το έκανε σπίτι στο Όρεγκον (βίντεο)

Πώς βρέθηκε το αεροσκάφος στην Αμερική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΗΠΑ: Ένας άνδρας στο Όρεγκον αγόρασε το αεροπλάνο της Ολυμπιακής που μετέφερε τη σορό του Ωνάση και το έκανε σπίτι του
© Portland Tribune

ΗΠΑ: Ένας άνδρας στο Όρεγκον αγόρασε το αεροπλάνο της Ολυμπιακής που μετέφερε τη σορό του Ωνάση και το έκανε σπίτι του 

Ένας συνταξιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός ζει σε ένα παλιό αεροπλάνο μέσα στο δάσος του Όρεγκον το οποίο ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση και με το οποίο μεταφέρθηκε η σορός του στην Ελλάδα.

Το 1999, ο Μπρους Κάμπελ πλήρωσε 25.800 δολάρια για 10 στρέμματα γης στο Χίλσμπορο, ένα προάστιο του Πόρτλαντ στο Όρεγκον. Το όνειρό του –από την ηλικία των 15 ετών– ήταν να αγοράσει ένα αεροπλάνο και να ζήσει σε αυτό, όπως περιέγραψε στην εκπομπή του CNBC «Make It».

Το 1999 λοιπόν, αποφάσισε να το πραγματοποιήσει αλλά δεν είχε ιδέα πώς να το κάνει, οπότε προσέλαβε μια εταιρεία διάσωσης αεροπλάνων για να του βρει ένα. Μετά από μήνες αναζήτησης, η εταιρεία βρήκε στον Κάμπελ ένα Boeing 727, 200 θέσεων, 100 τετραγωνικών μέτρων και βάρους περίπου 70.000 κιλών. Το αεροπλάνο βρισκόταν στην Ελλάδα και αποτελούσε μέρος της ιστορίας τόσο της Αμερικανικής όσο και της Ελληνικής.

Συγκεκριμένα, το αεροπλάνο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της σορού του ιδιοκτήτης της Olympic Airways, Αριστοτέλη Ωνάση, το 1975. Ο αείμνηστος μεγιστάνας της ναυτιλίας ήταν παντρεμένος, όπως όλοι γνωρίζουμε, με την πρώην Πρώτη Κυρία Τζάκι Κένεντι Ωνάση κατά τη στιγμή του θανάτου του.

Ο Κάμπελ λοιπόν, πλήρωσε 100.000 δολάρια γι’ αυτό και το αεροπλάνο μεταφέρθηκε αεροπορικώς από την Ελλάδα στο Όρεγκον, όπου και αφαιρέθηκαν οι κινητήρες και άλλα στοιχεία που το καθιστούν πλέον αδύνατο να πετάξει. Μόλις ήταν έτοιμο, ρυμουλκήθηκε στο οικόπεδο του Κάμπελ. Το κόστος για όλη αυτή την προετοιμασία ανήλθε σε 120.000 δολάρια.

Ο Κάμπελ έχει αναμορφώσει το εσωτερικό του αεροπλάνου για να είναι μια άνετη και λειτουργική κατοικία, ξοδεύοντας 15.000 δολάρια. Χρησιμοποιεί μερικά από τα παλιά καθίσματα του ως καναπέ και κοιμάται σε έναν καναπέ χρησιμοποιώντας ηλεκτρική κουβέρτα για να αποφεύγει το κρύο του Όρεγκον τον χειμώνα. «Δεν ξέρω εάν θα ήμουν ζωντανός αν δεν υπήρχε η ηλεκτρική κουβέρτα» λέει αστειευόμενος.

Το αεροσκάφος διαθέτει επίσης ένα εσωτερικό ντους που έχει φτιάξει ο Κάμπελ, ένα πλυντήριο ρούχων και μια κουζίνα που αποτελείται από μια τοστιέρα και έναν φούρνο μικροκυμάτων. Χρησιμοποιεί επίσης, το παλιό καροτσάκι τροφίμων της αεροπορικής εταιρείας ως ντουλάπι τροφίμων.

Παρόλο που έχει συνταξιοδοτηθεί, ο 73χρονος έχει στήσει ένα εργαστήριο στο εσωτερικό του αεροπλάνου και περνά τον χρόνο του επισκευάζοντας παλιούς υπολογιστές, αλλά και κάνοντας ξεναγήσεις σε αυτό. Πάντως, όσο για τα έξοδά του, ανέρχονται σε περίπου 370 δολάρια τον μήνα, στα οποία περιλαμβάνονται 220 δολάρια σε φόρους ακίνητης περιουσίας και μεταξύ 100 και 250 δολαρίων σε ηλεκτρικό ρεύμα.

The Plane House in the woods, Hillsboro.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ