Trending Now

Οι ρίμες του Bloody Hawk σε ένα τολμηρό clip για τα γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

Γίνε κι εσύ ωραίος τύπος!

Δημήτρης Αθανασιάδης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ είναι πολύ Ωραίοι Τύποι!»: Το βίντεο με τις ρίμες του ράπερ Bloody Hawk που μεταφέρει ένα σπουδαίο μήνυμα με έναν σπουδαίο τρόπο

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων aka ΕΛΕΠΑΠ είναι το πρώτο φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα που στηρίζει ολοκληρωμένα, παιδιά με κινητική αναπηρία και νευρο-αναπτυξιακά ελλείμματα. Με μία ιστορία προσφοράς που ξεκινά από το μακρινό 1937, παρέχει καινοτόμες και συνεχώς εξελισσόμενες μεθόδους εκπαίδευσης και αποκατάστασης, με στόχο κάθε παιδί να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του και να ενταχθεί ομαλά και ισότιμα στον κοινωνικό ιστό.

Πριν λίγες ώρες, μέσα στα πάμπολλα pop ups που πετάγονται στις οθόνες και στα προτεινόμενα βίντεο που σου σκάνε εκεί που δεν το περιμένεις, το νέο spot «Τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ είναι πολύ Ωραίοι Τύποι!» κατάφερε σε λιγότερο από ένα λεπτό να πει όσα συχνά διαβάζουμε σε αναρτήσεις – σεντόνια στα social media ή σε δαιδαλώδη δελτία Τύπου.

«Στην ΕΛΕΠΑΠ τα παιδιά µας είναι γενναία και ξεχωριστά, αλλά πάνω από όλα, είναι ωραίοι τύποι. Γιατί είναι ωραίο να ξεπερνάς τις δυσκολίες σου. Είναι ωραίο να αμφισβητείς τα ποσοστά. Και πλέον είναι ωραίο να έχεις και την δική σου ταινία με μουσική από τον Bloody Hawk που μας παραχώρησε το «Daewoo 2» (στίχοι – Bloody Hawk, μουσική – Nps). Γίνε κι εσύ ωραίος τύπος!» σημειώνεται στη σύνοψη του clip.

Check, check, ο γερακίσιος! Με τις ρίμες του Bloody Hawk να συμπρωταγωνιστούν μαζί με τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ στο βίντεο που δημιουργήθηκε, το μήνυμα –κάλεσμα για δράση– να γίνουμε οικονομικοί υιοθέτες ή να κάνουμε τη δωρεά μας μέσω SMS στο 19811, φτάνει στις νεότερες γενιές που ακολουθούν έναν από τους πιο αξιοθαύμαστους rappers της ελληνικής σκηνής και με έναν open minded τρόπο που δεν είχαμε ξαναδεί μέχρι τώρα δείχνει πώς μπορεί μια φιλανθρωπική καμπάνια να γίνει viral χωρίς να χάσει την ουσία της και να υπερβεί τις συνηθισμένες αφηγήσεις.

«Έχω την τελευταία ελπίδα του χωριού / Και αν δεν βαριέμαι το θυμίζω που και πού / Οι rappers ντύνονται σαν να ’ναι στις Μπαχάμες / Και εγώ κυκλοφορώ στην πόλη με πυτζάμες / Για μένα ντρέπονται, για αυτό δεν μου μιλάνε»

Τα «σπέκια» πάνε στον Bloody Hawk, τον MC από την Ξάνθη που δείχνει για άλλη μια φορά τη δύναμη που έχουν οι λέξεις και τη δύναμη που έχει το ειλικρινές hip hop αλλά και στη διαφημιστική εταιρία The Newtons Laboratory – που είχε την ιδέα και ανέλαβε την υλοποίησή της. Σε ένα μιντιακό τοπίο που συχνά προτιμούνται «λαμπερά» πρόσωπα και λογής λογής influencers για να μεταφέρουν μηνύματα, κάποιοι σκέφτηκαν πιο προχωρήμενα κι επέλεξαν έναν καλλιτέχνη που έχει μιλήσει για τις δυσκολίες της ζωής από την πρώτη μέρα που έπιασε το μικρόφωνο.

Μπορείτε να γίνετε Οικονομικός Υιοθέτης ενός Γενναίου Παιδιού με αναπηρία και να βοηθήσετε στην κάλυψη μέρους των θεραπειών του. Έτσι, αυτά τα παιδιά μπορούν να κάνουν κάθε μέρα, έστω και μικρά βήματα προόδου. Αυτά που στην ΕΛΕΠΑΠ ονομάζουν «Βήματα Ζωής».