Trending Now

Ο Σταύρος Ξαρχάκος διευθύνει μικρούς μουσικούς στη Σύρο - Το βίντεο που έγινε viral

Πώς μία τυχαία συνάντηση με πιτσιρικάδες σε ταβέρνα του νησιού έδωσε ένα μαγικό αποτέλεσμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Σταύρος Ξαρχάκος στη Σύρο διευθύνει ορχήστρα με πιτσιρικάδες μουσικούς
O Σταύρος Ξαρχάκος στη Σύρο διευθύνει ορχήστρα με πιτσιρικάδες μουσικούς © Youtube

Ο Σταύρος Ξαρχάκος στη διεύθυνση της Φραγκοσυριανής από ορχήστρα πιτσιρικάδων σε ταβέρνα της Σύρου - Το πάθος του σπουδαίου συνθέτη έγινε viral

Ένα μοναδικό αποτέλεσμα, από μία ξεχωριστή βραδιά στη Σύρο αποτυπώνεται σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Ο Σταύρος Ξαρχάκος διευθύνει μία μικρή, τυχαία ορχήστρα από πιτσιρικάδες μουσικούς που συνάντησε σε ταβέρνα του νησιού. Μπουζούκι και κιθάρα παίζουν -τι άλλο;- τη Φραγκοσυριανή του Μάρκου Βαμβακάρη υπό τις οδηγίες του σπουδαίου καλλιτέχνη που βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στο νησί. 

Όπως θα δείτε στο βίντεο, ο αεικίνητος Σταύρος Ξαρχάκος απομακρύνεται από το τραπέζι όπου γευμάτιζε λίγες ώρες μετά την ανακήρυξή του ως επίτιμος δημότης της Σύρου και γυρίζει την καρέκλα του προς την πλευρά μιας παρέας παιδιών που κρατούν στα χέρια τους τα μουσικά όργανα, έτοιμοι όλοι να παίξουν τον ύμνο του νησιού. Κάθονται αμφιθεατρικά γύρω από τον συνθέτη και όταν δίνει το σύνθημα ξεκινούν να παίζουν, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα όλων. 

 

 

Σε κάποιες στιγμές ο Σταύρος Ξαρχάκος σταματά τους μικρούς μουσικούς, δίνοντας τους μαθήματα για το πώς θα μπορέσουν να αποδώσουν τη μελωδία στο μέγιστο. Είναι μαθήματα που δύσκολα θα μπορέσουν να ξεχάσουν στη μουσική τους πορεία. 

Λίγο αργότερα ξεκινούν και το τραγούδι. 

 

 

 

Το βίντεο με τον Σταύρο Ξαρχάκο έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τον τσακωμό και το ξύλο που έπεσε στα MAD VMA 2022 ανάμεσα στον Snik και τον Light. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ