- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Το κυνοκομείο Σπάρτης γίνεται καταφύγιο για τα αδέσποτα (εικόνες)
Πώς φιλοζωικές οργανώσεις και εθελοντές άλλαξαν ριζικά τους χώρους - Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις
Το κυνοκομείο Σπάρτης γίνεται ασφαλές καταφύγιο για τα αδέσποτα. Από τις εικόνες ντροπής στις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Οι παρεμβάσεις του Μεγάρου Μαξίμου.
Ριζικές αλλαγές στο κυνοκομείο Σπάρτης, το οποίο από κολαστήριο μετατρέπεται σε καταφύγιο για τα αδέσποτα. Οργανώσεις, εθελοντές και απλοί πολίτες ανέλαβαν δράση για να γίνουν παρελθόν οι εικόνες ντροπής που στα τέλη Φεβρουαρίου είχαν κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Υπενθυμίζεται ότι για το κυνοκομείο Σπάρτης υπήρξε παρέμβαση από το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να δοθούν άμεσες λύσεις.
Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στο δημοτικό κυνοκομείο στη Σπάρτη. Σκυλιά δεμένα με αλυσίδες χωρίς χώρο να κινηθούν. Σκυλιά μέσα σε κλουβιά να ζουν μέσα στα περιττώματά τους. Άρρωστα, υποσιτισμένα, σκελετωμένα, γεμάτα πληγές, έτοιμα να πεθάνουν.
Φιλοζωική οργάνωση της περιοχής κατήγγειλε την κακοποίηση ζώων, με τον εισαγγελέα να παρεμβαίνει. Άμεσα διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση ενώ συνελήφθησαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθώς και υπάλληλοι του κυνοκομείου. Σημειώνεται ότι στις εγκαταστάσεις βρέθηκαν και νεκρά σκυλιά. Το βίντεο που ακολουθεί, είναι από τις εικόνες ντροπής που επικρατούσαν στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σπάρτης τον Φεβρουάριο του 2022:
Δημοτικό Κυνοκομείο Σπάρτης: Η αρωγή πολιτών και φιλοζωικών οργανώσεων - Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις
Δράση ανέλαβαν άμεσα εθελοντικές οργανώσεις καθώς και απλοί πολίτες προκειμένου να συνδράμουν το έργο και να μετατραπεί ο χώρος από κολαστήριο σε καταφύγιο, ενώ το θέμα έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ειδικότερα, ο διευθυντής του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, φρόντισε για την κτηνιατρική περίθαλψη όλων αυτών των ζώων, ενώ τον συντονισμό των δράσεων ανέλαβε η διευθύντρια επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Κύρα Κάπη.
Επίσης, με φροντίδα του πρωθυπουργικού γραφείου εξασφαλίστηκε η ιατρική περίθαλψη όλων των ζώων και η κάλυψη για τον εμβολιασμό τους και όλες τις απατούμενες ενέργειες ενώ παράλληλα με τη συνδρομή του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρου Λιβάνιου, δημιουργήθηκε ειδική ιστοσελίδα για την καταγραφή και την υιοθεσία τους.
Διευθύντρια Zero Stray Pawject: Πόσο άλλαξε το Κυνοκομείο Σπάρτης
Με ανάρτησή της στο Facebook η διευθύντρια του Zero Stray Pawject αναφέρει για την κατάσταση που επικρατεί πλέον στο Κυνοκομείο Σπάρτης:
«Γυρίζω Αθήνα αυτή την ώρα αλλά η καρδιά μου έμεινε στο κυνοκομείο της Σπάρτης που το πήραμε κολαστήριο και έχουμε βάλει στόχο ζωής να το κάνουμε καταφύγιο. Πέρασα ίσως τις δυσκολότερες μέρες της ζωής μου αλλά τώρα που μπήκα στο αυτοκίνητο -μαζί με ένα σκυλί που μοιάζει πολύ στην δίκη μου Πεντάμορφη από το κυνοκομείο του Βόλου- ήδη νιώθω ότι μου λείπουν τα σκυλιά.
» Αυτά τα μαγικά σκυλιά που έχουν περάσει τα πάνδεινα και μόλις άνοιγα το πρωί το λουκέτο έτρεχαν όλα πάνω μου να μ' αγκαλιάσουν. Αυτά τα σκυλιά που ήταν δεμένα σε αλυσίδες και παρακάλαγαν για ένα χάδι.
» Αυτά τα σκυλιά που τόσο τα είχαν βασανίσει και συνεχίζουν να ευγνωμονούν το είδος μας γιατί τους πετάμε μια χούφτα φαγητό. Αυτά τα σκυλιά μέσα στα κλουβιά που μου τσάκιζαν την ψυχή γιατί με λάτρευαν χωρίς καν να με ξέρουν. Αυτά τα σκυλιά που είναι τα πιο καλά σκυλιά του κόσμου όλου.
» Μου λείπουν όμως κι όλοι αυτοί που γίναμε μια ομάδα, μια χούφτα άνθρωποι που μέσα στη λάσπη και την κόλαση τα καταφέραμε λιγάκι, μια χούφτα που γίναμε γροθιά κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, γροθιά τόσο δυνατή που δεν θα σταματήσει αν δεν τα καταφέρει.
» Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρήγορη Δημητριάδη, που στηρίζει έμπρακτα τις δράσεις μας και επωμίστηκε την κτηνιατρική περίθαλψη όλων αυτών των ζώων και στη διευθύντρια επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Κύρα Κάπη, με την οποία έχω συνεχή επαφή για τις δράσεις και θα υιοθετήσει ένα σκελετωμένο κυνηγόσκυλο, τη Μόλυ.
» Να ξέρετε ότι δεν τελείωσε τίποτα, εν αντιθέσει μόλις ξεκίνησε. Τη σπουδαία και καθοριστική αρχή έκανε το Save a Greek Stray και ο νομικός Constantinos Tokatlides. Εμείς με το Zero Stray Pawject & Academy ήρθαμε για να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε και δεν θα σταματήσουμε αν δεν φτιάξουμε όλοι μαζί την κόλαση που βρήκαμε.
» Ο Δήμος Σπάρτης οφείλει να κάνει τη δουλειά του και μέχρι να την κάνει θα του το υπενθυμίζουμε όλοι εμείς, δε μας κάνει χάρη, εμείς του κάνουμε. Όσοι περισσότεροι μπορείτε υιοθετήστε ένα σπαρτιατάκι, δίνονται όλα με συμβόλαιο υιοθεσίας ως ορίζει ο νόμος, μόνο έτσι θα σωθούν για πάντα. Θα ανέβουν όλα προς υιοθεσία στο straysparta.gr, το οποίο δημιουργήθηκε με την βοήθεια του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Thodoris Livanios.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σκηνή καταγράφηκε on camera και έγινε viral
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Επιστρέφοντας στην εποχή που είχαμε εμμονή με τη Victoria's Secret, χρησιμοποιούσαμε snapchat, το μακιγιάζ ήταν έντονο και η φάση ήταν YOLO
Η γυναίκα του τον χώρισε κι εκείνος τώρα ζητά αποζημίωση
Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών μπήκαν και τεχνικές ωρίμανσης
Τα συν και πλην της εβδομάδας από τη Σταυρούλα Παναγιωτάκη
«Λάρι, μην μου το ξανακάνεις αυτό»
Η αντίδραση του παρουσιαστή και ο λόγος της κόντρας
Η κουβέντα δεν άργησε να ανοίξει γενικότερα για το φαγητό στις απονομές
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το στιγμιότυπο που δημοσιεύτηκε σε live στα social media
Όταν η εξουσία εμφανίζεται με casual ντύσιμο
Το βίντεο της απόδρασης αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Στο Ζωολογικό Κήπο του Βρότσλαβ
Η «δημοσιογράφος» που έγινε viral
Τι πραγματικά έκανε η Πετούνια όταν ο Χάρι έλαβε το γράμμα για το Χόγκουαρτς;
Η εισβολή που έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες
Ο διάσημος φίλαθλος μιμείται τη στάση του Πατρίς Λουμούμπα, του ήρωα της ανεξαρτησίας του Κονγκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.