Trending Now

Ποιο εστιατόριο έχει «το καλύτερο φαγητό του κόσμου»;

Πήγα, δοκίμασα σχεδόν όλο το μενού του και απαντάω ευθαρσώς αν το Chefi στο Χαλάνδρι έχει όντως το καλύτερο φαγητό του κόσμου

120741-270353.jpg
Τζένη Μελιτά
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Chefi
© Θανάσης Καρατζάς

Beef tartare, ραβιόλι φούρνου και σολομός sashimi να σου τρέχουν τα σάλια, στον ομορφότερο κήπο του Χαλανδρίου

Πιστή στο μάχιμο ρεπορτάζ, αυτή την εβδομάδα η μοίρα με έφερε στο Χαλάνδρι για να δοκιμάσω το μενού του Chefi. Και μιλάμε για κυριολεκτική δοκιμασία, αφού κλήθηκα να φάω τουλάχιστον 10 από τα πιάτα του μενού, ενώ υποτίθεται είμαι σε διατροφή. Μήπως να ζητήσω βαρέα και ανθυγιεινά;

Το πεντανόστιμο «ριζότο χωριάτικη σαλάτα» κρέμα δυόσμου και μους φέτας
Το πεντανόστιμο "ριζότο χωριάτικη σαλάτα" κρέμα δυόσμου και μους φέτας.

Το 2014, η Έφη αποφάσισε να τα παρατήσει όλα για να ακολουθήσει το όνειρό της. Είπε αντίο στα 20 χρόνια καριέρας σε θέσεις marketing σε πολυεθνικές και πήγε να σπουδάσει μαγειρική για να καταφέρει να ανοίξει το δικό της εστιατόριο. Το Chefi, λοιπόν, είναι το όνειρό της, που έγινε πραγματικότητα.

Το όνομα του εστιατορίου προέρχεται από τον συνδυασμό του ονόματος της Έφης και της λέξης "chef"
Το όνομα του εστιατορίου προέρχεται από το συνδυασμό του ονόματος της Έφης και της λέξης "chef".

Αυτά για την ιστορία. Ας περάσουμε, όμως, στο ζουμί, δηλαδή στο φαγητό. Η Έφη αγαπάει πολύ τα ταξίδια, γι’ αυτό έχει φτιάξει ένα μενού με όλα τα αγαπημένα της πιάτα με πινελιές από όλο τον κόσμο. 

BOUTIQUE RESTAURANT CHEFI

Το πιάτο που λάτρεψε ο φωτογράφος μας "Beef Tartare" με σπαράγγια, πλιγούρι και παντζάρι
Το πιάτο που λάτρεψε ο φωτογράφος μας "Beef Tartare" με σπαράγγια, πλιγούρι και παντζάρι.

Από την Ταϊλάνδη μέχρι την Ελλάδα, από τη Γαλλία μέχρι την Ιαπωνία και από την Ισπανία μέχρι την Αμερική. Το μενού, να πούμε σε αυτό το σημείο, αλλάζει 2 φορές τον χρόνο κι εγώ είχα την τιμή να δοκιμάσω την καλοκαιρινή του version.

Ο σολομός γαρνιρισμένος με ταμπουλέ λαχανικών, σος μάνγκο - soy και wasabi στο τέλειο ψήσιμο
Ο σολομός γαρνιρισμένος με ταμπουλέ λαχανικών, σως μάνγκο- soy και wasabi στο τέλειο ψήσιμο. 

Εδώ, λοιπόν, θα φας αληθινό φαγητό με ένα twist σε γενναίες μερίδες, που συναγωνίζεται επάξια τα κορυφαία εστιατόρια της πόλης σε πολύ καλές τιμές. Πιάτα για όλα τα γούστα από θαλασσινά, ζυμαρικά, αλλά και εκλεκτό κρέας, που μπορείς να τα συνδυάσεις άριστα με την ενημερωμένη λίστα κρασιών και κοκτέιλς.

«Καλαμάρι» με ριζότο Thai curry και πέστο βασιλικού
"Καλαμάρι" με ριζότο Thai curry και πέστο βασιλικού.

«Αρνάκι σχάρας» με πλιγούρι, καπνιστή μελιτζάνα και γιαούρτι-μαστίχα
"Αρνάκι σχάρας" με πλιγούρι, καπνιστή μελιτζάνα και γιαούρτι- μαστίχα.

Το Chefi θα λέγαμε ότι έχει χαρακτήρα ενός casual fine dining, σύμφωνα με τα πρότυπα του εξωτερικού. Ένα «boutique εστιατόριο» που θα σε υποδεχτεί με χαλαρή διάθεση, ονειρεμένη μουσική, ειλικρινή ευγένεια και πολλά χαμόγελα. 

Τη μουσική στο Chefi έχει επιμεληθεί ο «δικός μας» από τον Athens Voice Radio 102.5, Στέφανος Τσιτσόπουλος 
Τη μουσική στο Chefi έχει επιμεληθεί ο "δικός μας" από τον Athens Voice Radio 102.5, Στέφανος Τσιτσόπουλος. 

Μην περιμένεις τον σερβιτόρο να σε ζαλίσει με το «θέλετε κι άλλο κρασί, κύριε;» πάνω από το κεφάλι σου. Και το πιο cool της υπόθεσης, είναι και pet friendly για μας τους σκυλογονείς.

Επιστροφή στη διατροφή μου με «Κρητική Ceasar» με κοτόπουλο απάκι, ξινόμηλο και dressing ξινομυζήθρας
Επιστροφή στη διατροφή μου με "Κρητική Ceasar" με κοτόπουλο απάκι, ξινόμηλο και dressing ξινομυζήθρας.

Πάμε τώρα στο highlight της επίσκεψής μου! Ο κήπος του Chefi! Αχ, αυτός ο κήπος του Chefi. Μυρωδιές από τα γιασεμί, φουλ του πρασίνου, απόλυτη ησυχία και το κοκτέιλ μου. Θέλω κάτι άλλο από αυτή τη ζωή; 

Χαλαρή, με το Pink Martini μου
Χαλαρή με το Pink Martini μου.

Μιλάμε για έναν από τους ωραιότερους κήπους της Αθήνας, μιας παλιάς μονοκατοικίας του Χαλανδρίου από το 1945, η οποία ανακαινίστηκε πλήρως κι έγινε αληθινή κούκλα. Ο κήπος του Chefi φιλοξενεί, επίσης, πολύ συχνά γάμους, βαφτίσεις, σύμφωνα συμβίωσης straight ή gay, εταιρικά και όχι μόνο parties. 

Άσ' το! Το γλυκό αυτό δεν παίζεται. "Tropical Pavlova" με κρέμα mango, ανανά, άρωμα καρύδας και παγωτό βανίλια.
Άστο! Το γλυκό αυτό δεν παίζεται. "Tropical Pavlova" με κρέμα mango, ανανά, άρωμα καρύδας και παγωτό βανίλια.

Θα σας εξοντώσω κι άλλο με "Cheese Cake" - έπος με φράουλα και μπισκότο αμυγδάλου
Θα σας εξοντώσω κι άλλο με "Cheese Cake" - έπος με φράουλα και μπισκότο αμυγδάλου.

Και θα εξοντώσω και τη διατροφολόγο μου, γιατί δεν μπορώ να αντισταθώ στα γλυκά του Chefi και ειδικά στο "Mille Feuilles" με κρέμα πορτοκάλι και φρούτα του δάσους
Και θα εξοντώσω και τη διατροφολόγο μου, γιατί δεν μπορώ να αντισταθώ στα γλυκά του Chefi και ειδικά στο "Mille Feuilles" με κρέμα πορτοκάλι και φρούτα του δάσους.

Μένει, λοιπόν, να απαντήσουμε στο μεγάλο ερώτημα του τίτλου! Έχει το Chefi το καλύτερο φαγητό του κόσμου; Και απαντώ. Έχει αυτό που ψάχνουμε σε όλα τα εστιατόρια, όταν τα επισκεπτόμαστε. Εκείνο το ένα πιάτο που θα το θυμάσαι για πάντα και θα επιστρέφεις ξανά και ξανά για το γευτείς. Και, μάλιστα, πάνω από 1 πιάτα, φτιαγμένο από τις γεύσεις του κόσμου. Εν ολίγοις, σπεύσατε και θα με θυμηθείτε.

Το αγαπημένο μου πιάτο, που θα με κάνει να επιστρέφω ξανά και ξανά στο Chefi, "Χταπόδι σχάρας" με μαυρομάτικα φασόλια, ταραμάς και το πιο διαστημικό ζελέ ούζου
Το αγαπημένο μου πιάτο, που θα με κάνει να επιστρέφω ξανά και ξανά στο Chefi, "Χταπόδι σχάρας" με μαυρομάτικα φασόλια, ταραμάς και το πιο διαστημικό ζελέ ούζου. 


Μεγάλος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ μόνο για όσους με διάβασαν, γιατί έτσι πρέπει! Κερνάει το Τζενάκι λέμε!

2 τυχερά ζευγάρια θα κερδίσουν ένα σούπερ δείπνο με όλα τα αγαπημένα μου πιάτα! Και όχι μόνο! Θα τα συνοδεύσετε με all you can drink κρασί ή μπίρα.
Δήλωσε πανεύκολα συμμετοχή και παίξ' το μούρη στο έτερον ήμισυ:
* Στείλε e-mail στο contest@athensvoice.gr με θέμα Chefi και τα στοιχεία επικοινωνίας σου (όνομα και τηλέφωνο) για να μπεις στην κλήρωση!
(Οι νικητές θα κληρωθούν 14/6 και θα πρέπει να πάρουν τηλέφωνο στο Chefi και να κάνουν κράτηση. Ισχύει για καθημερινές - όχι Σάββατα.)

Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση των στοιχείων αυτών προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες της συγκεκριμένης προωθητικής ενέργειας και γίνεται με τη συγκατάθεση των συμμετεχόντων από τη στιγμή που στείλουν το σχετικό e-mail.Τα στοιχεία των νικητών η εταιρεία Athens Voice θα τα χορηγήσει μόνο στο Chefi. Καμία επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων δεν θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία Athens Voice. Τα παραπάνω στοιχεία θα τηρηθούν σε αρχείο της Athens Voice και θα διαγραφούν από αυτό με την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού.


Το Chefi θα το βρεις ανοιχτό Τετάρτες με Σάββατα και μπορείς να το «εκμεταλλευτείς» και private διοργανώνοντας το απόλυτο πάρτυ γενεθλίων ή μία γαμήλια δεξίωση ανεξαρτήτως φύλου και συνθήκης με την οποία επικυρώνεται η ένωση. Μέσα σε όλα αυτά, μπορείς να το επισκεφθείς παρέα με το κατοικίδιό σου αφού το Chefi δηλώνει με περηφάνια: pet friendly. 
Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 2106815774

CHEFI

Κορίτσια και αγόρια, τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με νέες περιπέτειες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ