Trending Now

Πιλότος κοιμήθηκε στο κόκπιτ και έχασε τον προορισμό του (εικόνες)

Όταν ξύπνησε, το αεροπλάνο είχε διανύσει 46 χλμ. επιπλέον

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
piper2342.jpg

Στο μικροσκόπιο της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών της Αυστραλίας βρίσκεται η υπόθεση με έναν πιλότο μονοκινητήριου αεροσκάφους, ο οποίος φέρεται να κοιμήθηκε στο κόκπιτ, με αποτέλεσμα να χάσει τον προορισμό του και να καθυστερήσει την παράδοση φορτίου.

Το Piper PA-31 της Vortex Air είχε απογειωθεί στις 8 Νοεμβρίου από το αεροδρόμιο του Ντέβονπορτ στην Τασμανία και είχε προορισμό τη νήσο Κινγκ. Η απόσταση ήταν 240 χλμ. και σύμφωνα με τα στοιχεία το αεροσκάφος πέρασε πάνω από το αεροδρόμιο χωρίς να προσγειωθεί. Σε απόσταση 46 χλμ. από το νησί, ο πιλότος πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών και ξεκίνησε ύστερα από λίγα λεπτά τη διαδικασία προσγείωσης, την οποία και ολοκλήρωσε με επιτυχία.

king-island2.jpg
Το σχέδιο πτήσης με τα επιπλέον χιλιόμετρα και την αναστροφή του αεροσκάφους

«Δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση κάποιος να αναλάβει αυτήν την πτήση κουρασμένος» εξήγησε σε δηλώσεις του ο Νιλ Χάνσφορντ, ειδικός σε θέματα αεροπορίας, επισημαίνοντας ότι οι κανονισμοί στην Αυστραλία για την εξάντληση των πιλότων είναι πολύ αυστηροί.

king-island.jpg
Η απομονωμένη νήσος Κινγκ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Vortex Air, ο πιλότος ήταν και ο μοναδικός επιβάτης στο αεροσκάφος. Η εταιρεία προσθέτει ότι ήταν η πρώτη του πτήση έπειτα από καιρό. Όπως αναφέρει, ο πιλότος είναι έμπειρος και είχε κάνει αρκετές φορές κατά το παρελθόν το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Με πληροφορίες από Sky News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ