Trending Now

Μίλα μου βρώμικα

Πόσο μικρός, φοβισμένος και δειλός μπορεί να αποδειχθεί ο αποδέκτης ενός μεγάλου έρωτα; Πόσες παραλληλίες, εκατέρωθεν, χωράει μια συζυγική σχέση χωρίς ρωγμές;

41549-103931.jpg
Μυρτώ Κοντοβά
ΤΕΥΧΟΣ 290
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
milamouvrwmika.jpg

Πόσο μικρός, φοβισμένος και δειλός μπορεί να αποδειχθεί ο αποδέκτης ενός μεγάλου έρωτα; Πόσες παραλληλίες, εκατέρωθεν, χωράει μια συζυγική σχέση χωρίς ρωγμές; Τι ανάχωμα αντίστασης αισθημάτων μπορεί να αποτελέσει το βόλεμα; Πόσα βρώμικα μπουγαδόνερα χωράει μια αυλή και για πόσο καιρό; Τι είδους συνέργειες ευελπιστείς να ανθήσουν σε αυτή την αυλή; Πόσες προσβλητικές συμπεριφορές αντέχει κάποιος στα πλαίσια ενός αλλοτινού έρωτα; Πόσο μπορούν να απέχουν τα αισθήματα από τα λόγια, τα λόγια από τις πράξεις, οι πράξεις από την αλήθεια του καθενός; Πόσα πλέγματα σχέσεων μπορούν να εξαρτώνται από ένα φαλλό σε στύση; Πόσα ψέματα μπορεί να χωρέσουν σε μία αυλή; Πόσο σπαρακτικά μπορείς να μετανιώσεις για κάτι που έκανες;

- Πουκ, το ξωτικό

 

Υ.Γ. Τα ξωτικά με τα στεφάνια από κισσό που χόρευαν με συνοδεία χάλκινων από τη Νάουσα, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 4 τα ξημερώματα, στην Ερεχθείου κάτω από την Ακρόπολη, πού μπορεί να τα βρει κανείς;

Το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω από αυτή την ποιητική επιστολή είναι ότι μάλλον κάποιος απάτησε κάποιον και έγινε μύλος. Και ότι μάλλον αυτοί οι δύο άνθρωποι είναι παντρεμένοι χρόνια και ζουν σε μια μονοκατοικία με αυλή. Μόνο αυτό με τα ξωτικά στο τέλος, με πέταξε κάπως έξω σεναριακά.

Υ.Γ. Χωρίς πλάκα τώρα, οι προσβλητικές συμπεριφορές και τα καφριλίκια με άλλοθι μακροχρόνιες σχέσεις είναι το πιο κακοποιητικό σχήμα συμπεριφοράς που ξέρω. Απάντηση σε όλα αυτά τα «πόσα;» δεν έχω να δώσω, ξέρω όμως ότι στη θέση σας θα μάζευα όλο μου το κουράγιο και θα το έληγα.

»Τον γνώρισα στα 16, τον παντρεύτηκα στα 19 και σήμερα είμαι 27. Έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια χωρίς κι εγώ να ξέρω πώς πέρασαν με έναν άνθρωπο που δεν έχουμε κανένα κοινό. Όταν καθόμαστε μαζί να φάμε στο τραπέζι δεν βρίσκω τι να του πω και αυτός δεν ενδιαφέρεται να ανοίξει καμία συζήτηση. Λίγα βράδια πέφτουμε μαζί για ύπνο και ακόμη πιο λίγα κάνουμε έρωτα. Θα τον χώριζα αν δεν φοβόμουν τις αντιδράσεις των οικογενειών μας και ειδικά το πόσο θα στεναχωρηθούν η μητέρα μου κι ο πατέρας μου. Από την άλλη δεν αντέχω να ζήσω άλλο έτσι, νιώθω ότι περνάνε τα χρόνια τζάμπα και φοβάμαι μην ξυπνήσω καμιά μέρα και είμαι πενήντα χρονών και τότε θα αναρωτιέμαι πού πήγε η ζωή μου. - Στ.

Αν ξυπνήσετε κάποια μέρα και είστε πενήντα χρονών και δεν ξέρετε πού πήγε η ζωή σας, αυτό θα σημαίνει ότι συνεχίσατε να ζείτε όπως περιγράφετε παραπάνω. Και αυτό θα είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη. Άμα γουστάρετε να φάτε τη ζωή σας για να μη στεναχωρηθούν η μαμά σας κι ο μπαμπάς σας, φάτε την και καλή όρεξη.

Υ.Γ. Δεν φαντάζομαι όμως να πιστεύετε ότι υπάρχει κι άλλη ζωή για να φάτε.

»Mυρτώ, εδώ και δυο χρόνια ψάχνω να βρω ένα όμορφο κορίτσι αλλά δεν το βρήκα. Και το χειρότερο είναι ότι επειδή δεν το βρίσκω πέφτω από τη μια τσούλα στην άλλη που θέλει μόνο σεξ και βόλτες. Τίποτα περισσότερο και τίποτα καλύτερο. Είμαι ένας ήσυχος άνθρωπος που έχει φάει τη νύχτα στα μούτρα και τώρα θέλει να αράξει στο σπίτι με κάποια που θα τον καταλαβαίνει και θα τον νοιάζεται. Κάποια που να έχει τις ίδιες ανάγκες με εμένα, τα ίδια γούστα και να θέλει τα ίδια πράγματα. Μπορείς να με πεις συντηρητικό, αλλά δεν ζούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Ευχαριστώ.

Εγώ να σας πω «συντηρητικό» επειδή ψάχνετε κάποια που να έχει τις ίδιες ανάγκες με σας; Όχι βέβαια.

Υ.Γ.1 Αντιθέτως, θα σας πω συντηρητικό επειδή χαρακτηρίζετε «τσούλα» μια γυναίκα που θέλει μόνο σεξ και βόλτες. 

Υ.Γ.2 Επίσης θα σας πω ότι είναι κουλαμάρα να γράφετε «ψάχνω ένα όμορφο κορίτσι που θα με καταλαβαίνει και θα με νοιάζεται» διότι, με το συμπάθιο κιόλας, αυτό δεν είναι κριτήριο πρώτης προτεραιότητας για κάποιον που, όπως λέτε, έφαγε τη νύχτα στα μούτρα και τώρα θέλει να αράξει. Ή τουλάχιστον δεν είναι το μοναδικό για να το τοποθετείτε πρώτο πρώτο στη λίστα.

»Λοιπόν, για να μην ταλαιπωρείστε, κορίτσια, θα σας πω τι χρειαζόμαστε οι άντρες για να είμαστε εντάξει σε μια σχέση. Βασικά καλό σεξ και κατανόηση. Τίποτα άλλο. Να είσαστε ήρεμες και χαλαρές, να μη μας σπάτε τα αρχ***, να μη μας παίρνετε τηλέφωνο κάθε δέκα λεπτά για να δείτε πού είμαστε, να μη μας κάνετε μούτρα αν αργήσουμε πέντε λεπτά επειδή πιάσαμε την κουβέντα και γενικά να έχετε και εσείς τη δική σας ζωή και όχι να κρέμεστε από τα αρχ*** μας. Κάντε όλα αυτά που σας λέω και θα δείτε αν θα φτιάξουν τα πράγματα μεταξύ των σχέσεων άντρα-γυναίκας.

Μόλις αυτή τη στιγμή αποφάσισα να γίνω λεσβία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ