Trending Now

Μίλα μου βρώμικα 289

Όχι, δεν προτίθεμαι να μιλήσω για τους χαμένους μου έρωτες, για φίλες που με παράτησαν και γάτες που κλαίνε.

41549-103931.jpg
Μυρτώ Κοντοβά
ΤΕΥΧΟΣ 289
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
milamouvrwmika.jpg

Όχι, δεν προτίθεμαι να μιλήσω για τους χαμένους μου έρωτες, για φίλες που με παράτησαν και γάτες που κλαίνε. Θέλω μόνο να πω ότι δεν γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι που παιδεύουν άλλους ανθρώπους επειδή κάποιος άλλος είχε παιδέψει αυτούς κ.λπ. και τέλος πάντων πως μου φαίνεται μια καλή εποχή να διακόψουμε κάθε έμφυλο (και μη) αγώνα και να συγκεντρωθούμε (άντρες & γυναίκες) στην ενδεχόμενη πιθανότητα (η οποία μόνη στέκει και θωρεί) πως όλα θα πάνε καλά. Και όχι, δεν τα λέω για να τ’ ακούσω εγώ, αλλά αγαπημένες υπάρξεις που βλέπω να βασανίζονται. Νισάφι!

- Μήλο μου... βρώμικο

Ελπίζω κι εγώ σ’ αυτή την αισιόδοξη τοποθέτηση. Όλα θα πάνε καλά από Φεβρουάριο. Αυτό το επιβεβαιώνουν και οι ασφαλείς πληροφορίες μου σε ό,τι αφορά τους Αιγόκερους. Για τα άλλα ζώδια, σκασίλα μου.

»Γιατί όταν χαράζαμε τα l.f.e. (love for ever!!!) στο θρανίο μας δεν μας προειδοποιούσε κανείς ότι ο έρωτας δεν κρατάει για πάντα; Ή για την ακρίβεια όχι παραπάνω από τρία-τέσσερα χρόνια; Και, εντάξει, δεν λέω, μένει πάντα η αγάπη και η συντροφικότητα, στη σπάνια περίπτωση που δεν έχουν προηγηθεί καβγάδες και κέρατα βέβαια. Αλλά ο έρωτας; Όσο τρελά ερωτευμένος και αν έχεις υπάρξει, κάποια στιγμή απλώς θα σου φύγει. Και η ερώτησή μου είναι η εξής: ξέρεις εσύ κανέναν που να του κράτησε; Και αφού μάλλον η απάντησή σου θα είναι αρνητική, τότε γιατί παιδευόμαστε τόσο με αυτό το θέμα, αφού, ό,τι και αν γίνει, όσο και αν πονέσει, μετά από λίγο απλά θα περάσει; Ή μήπως είμαι υπερβολικά κυνική;              

- Π.

Αυτό συμβαίνει διότι ο άνθρωπος είναι έτσι κι αλλιώς τραγική ύπαρξη. Είμαστε τα μοναδικά θηλαστικά αυτού του κόσμου που γνωρίζουν ότι στο τέλος θα γίνουν λίπασμα για τα χαμομήλια. Το γεγονός αυτό από μόνο του μας καθιστά μοιραίους, μαζοχιστές και συναισθηματικά υπερβολικούς. Έχετε δει ποτέ κανένα σκύλο να αρρωσταίνει γιατί τον έφτυσε η πρώην του; Όχι. Βρίσκει άλλη και χέστηκε. Αυτό συμβαίνει γιατί οι σκύλοι δεν αντιμετωπίζουν τον έρωτα ως αντίδοτο στο θάνατο. Μόνο εμείς την κάνουμε αυτή τη μαλακία.

»Με αφορμή την επιστολή του εμφανίσιμου και γυμνασμένου νεαρού στο προηγούμενο τεύχος, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά «Ο διευθυντής μου είναι χονδρός, με σημάδια στο πρόσωπο και τριχωτός», αναρωτήθηκα... Από πότε το να είναι κάποιος τριχωτός αποτελεί ελάττωμα; Διότι έτσι μας το παρουσιάζει ο αγαπητός νέος. Και τέλος πάντων, από πότε το μη-τριχωτό θεωρείται sexy; Τα γένια 3ων ημερών δηλαδή έχουν κάτι σεξουαλικό, αλλά οι τρίχες στο υπόλοιπο σώμα όχι; Μυρτώ, σε παρακαλώ, πάρε θέση! Αυτό μας έλειπε, να πάμε να αγκαλιάσουμε τον γκόμενό μας και αυτός να γλιστράει σαν το χέλι!

- Γummy bear

Δεν είπε «τριχωτός», είπε «χοντρός, με σημάδια στο πρόσωπο και τριχωτός». Δηλαδή περιέγραψε το συνδετικό κρίκο στη θεωρία του Δαρβίνου. Εσείς τι θα κάνατε σε μια τόσο δύσκολη θέση;

»Αγαπητή Μυρτώ, λένε ότι στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις ο «πρώτος» σου τυχαίνει να είναι πέρα από άνδρας της ζωής σου –γιατί έτσι πίστευες τότε– κι ένας σταθμός στη μετέπειτα σεξουαλική ζωή σου. Κι αυτό γιατί ο πρώτος σου είναι εκείνος που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το ρόλο που εσύ θα παίξεις. Αναφέρομαι φυσικά στο ενεργητικό, παθητικό κι ενεργητικοπαθητικό σεξ. Αποκλείω όμως αμέσως το τρίτο, γιατί δεν το έχω ακούσει ποτέ να συμβαίνει, κι αν συμβαίνει θα είναι σπάνιο. Τέλος πάντων. Εμένα που με διαβάζεις, ο πρώτος που μου έκατσε ήταν μπουτουμού (bottom=παθητικός). Από τότε μέχρι σήμερα, ας πούμε εννιά χρόνια, δεν έχω κάνει ποτέ μου παθητικό. Λίγο η συνήθεια, λίγο ο φόβος, λίγο και η τύχη η ρουφιάνα υποθέτω. Οι φίλοι μου με έχουν πρήξει να το δοκιμάσω. Κι η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω βαρεθεί να σπρώχνω συνέχεια το φίδι. Φοβάμαι; Θα μ’ αρέσει; Να το κάνω; Ναι ή ου; Εσύ θα ξέρεις!                   

  - Ν.Μ.

Πρώτον, αυτό το «εσύ θα ξέρεις» κάνω ότι δεν το είδα. Δεύτερον, πού θέλετε να ξέρω αν θα σας αρέσει, είναι δυνατόν να με ρωτάτε τέτοια πράγματα; Ποιος είμαι; Ο Ασκητής; Άντε μπράβο, νομίζω παραπήρατε αέρα και στο κάτω-κάτω μη λησμονείτε ότι απευθύνεστε σε μια κυρία. Των γραμμάτων και των τεχνών. Το χι με κάπα.

»Μυρτώ, είμαι δεκαέξι χρονών, έχω ένα χρόνο σχέση και είμαστε ένα βήμα πριν το σεξ. Εκείνος το θέλει πολύ. Λογικό μού κάνει. Απλά δεν ξέρω καθόλου αν είναι καλή στιγμή ή όχι. Θέλω να πω ότι όλες μου οι φίλες που το έκαναν έχουν κάπως ξεφύγει και όλο το σκέφτονται κι εγώ δεν θέλω να γίνω έτσι. Όλα να περιστρέφονται γύρω από αυτό – και αναρωτιέμαι αν ισχύει πως μετά το ποπ δεν έχεις στοπ. Δηλαδή θα μου λείπει συνέχεια και θα το θέλω μονίμως; Δεν ξέρω, αν δεν μπορώ μετά να νιώθω ολόκληρη χωρίς αυτό ίσως να ήταν καλύτερα να μην το κάνω ποτέ. Εσύ που το ’χεις κάνει τι μου προτείνεις;                 

- Η μικρή Νεφέλη

Η συμβουλή μου είναι να μην το κάνετε ποτέ. Θα γλιτώσετε ατέλειωτες προσπάθειες κατεβάσματος στενών παντελονιών, ξαφνικές κράμπες τετρακέφαλων και ανυπόφορα πιασίματα αυχένα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ