Trending Now

«Ο υπ΄ αριθμόν ένα καταζητούμενος στη Σουηδία»

Όπου βρει μεθυσμένο στο μετρό της Στοκχόλμης, χτυπάει

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25978-60064.jpg

Όλη η Σουηδία και ειδικά ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος στα νότια προάστια της Στοκχόλμης Dan Östman θεωρούν ότι αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος κακοποιός της χώρας. Το βίντεο του περιστατικού μεταδόθηκε χθες το βράδυ από το αστυνομικό τηλεοπτικό ριάλιτι «Ο καταζητούμενος» και τα τηλέφωνα πήραν φωτιά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του προγράμματος δήλωσε ότι «δεχθήκαμε άπειρες κλήσεις από το κοινό. Η αστυνομία πιστεύει ότι οι υποδείξεις του κοινού στρέφονται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση». Η ληστεία συνέβη τρεις τα ξημερώματα της Κυριακής και καταγράφηκε καρέ καρέ από το κλειστό κύκλωμα του μετρό της Στοκχόλμης. Το θύμα (μεθυσμένο) χάνει τις αισθήσεις του και σωριάζεται στις ράγες. Ο δράστης πλησιάζει, τον ελαφρύνει από πορτοφόλι, κινητό και μια χρυσή αλυσίδα και φεύγει.

Η αμαξοστοιχία πέρασε πάνω από τον άτυχο και αναίσθητο άνδρα που δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τι συμβαίνει. Αποτέλεσμα ήταν να τον τραυματίσει σοβαρά στο πόδι και το κεφάλι. O 38χρονος επέζησε, αλλά οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το τραυματισμένο του άκρο. Η ταυτότητά του δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά τα μέσα ενημέρωσης για λόγους συντομίας τον έχουν βαπτίσει «Johnny». Τα ρεπορτάζ στη Σουηδία λένε ότι ο δράστης φεύγοντας καληνύχτισε σα να μην είχε συμβεί τίποτα τον υπάλληλο στα εκδοτήρια εισιτηρίων. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης κατηγορείται για την κλοπή και όχι για το γεγονός ότι δεν κάλεσε βοήθεια ή δεν ενημέρωσε τους υπαλλήλους του μετρό για την κατάσταση του Johnny.

«Δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι τιμωρείται όποιος δε βοηθά το συνάνθρωπό του», είπε ο διοικητής της αστυνομίας. Εν τω μεταξύ, κυκλοφορεί και δεύτερο βίντεο που φέρεται να δείχνει τον ίδιο δράστη να ψαχουλεύει τις τσέπες και πάλι ενός μεθυσμένου που κάθεται σε παγκάκι περιμένοντας το μετρό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ