Visual Browsing
Γιατί να μη φτιάξεις μια Paella απόψε;

Γιατί να μη φτιάξεις μια Paella απόψε;

Ισπανικά καλοκαίρια στην Αθήνα

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 80γρ. chorizo (ή άλλο λουκάνικο), κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. σ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 250γρ. ρύζι
  • 800ml ζωμό κοτόπουλου
  • 180γρ. γαρίδες
  • 200γρ. μύδια
  • λίγο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το chorizo για τρία λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το σκόρδο και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά.
  2. Έπειτα, ρίχνουμε στο τηγάνι την πάπρικα και τον πελτέ, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Ρίχνουμε και το ζωμό, αφήνουμε να πάρει μια βράση, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  4. Μετά, προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες.
  5. Μέχρι τώρα, το ρύζι θα πρέπει να έχει απορροφήσει σχεδόν όλα τα υγρά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε την paella πάνω, σκεπασμένη για 5 ακόμα λεπτά.
  6. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό. 
Back to top

Προσεχως

Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
18.10.2019
Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5