- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πώς θα φτιάξεις την παραδοσιακή μαγειρίτσα
Φτιάξε φέτος τη δική σου με αυτή την παραδοσιακή και αλάνθαστη συνταγή!
Εύα Παρακεντάκη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έχει τον τρόπο της αλλά και τον κόπο της. Όμως τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα κρεοπωλεία μας προμηθεύουν έτοιμα και καθαρισμένα τα υλικά και κάνουν τη ζωή μας εύκολη. Φτιάξε φέτος τη δική σου με αυτή την παραδοσιακή και αλάνθαστη συνταγή και μάζεψε τα μπράβο από όλο το τραπέζι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά τη συκωταριά και καθαρίζουμε τα έντερα, ύστερα τα βουτάμε σε παγωμένο, άφθονο αλατισμένο νερό και το φέρνουμε σε βρασμό. Από την στιγμή που θα πάρουν βράση, τα βράζουμε 10 λεπτά.
- Τα αφαιρούμε από το νερό και τα ψιλοκόβουμε όλα μαζί, σε ένα μέγεθος το κάθε κομματάκι ½ εκ.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα τριμμένα ξερά κρεμμύδια, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη ψιλοκομμένη συκωταριά με τα εντεράκια τουλάχιστον για 7-8 λεπτά.
- Προσθέτουμε 250 γρ. ζεστό νερό. Και αφήνουμε να πάρει βράση. Μετά, μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου.
- Χοντροκόβουμε τα φύλλα μαρουλιού. Τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα και τα πιέζουμε λίγο για να χωρέσουν, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 7-10 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και τα ανακατεύουμε καλά.
- Τα σκεπάζουμε πάλι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου ½ ώρα .
- Εμείς μπορούμε να ετοιμάσουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και στο τέλος προσθέτουμε ζουμί από την κατσαρόλα μας.
- Αδειάζουμε το αβγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ένα ανακάτεμα ακόμα και σερβίρουμε.