- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Οι σεφταλιές είναι ένας από τους πιο λατρεμένους, ελληνικούς παραδοσιακούς μεζέδες. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να τις φτιάξεις, ειδικά αν ακολουθήσεις κατά γράμμα την παρακάτω συνταγή. Καλή τσίκνα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την μπόλια μαζί με το χυμό λεμονιού. Το γεμίζουμε με νερό μέχρι να την καλύψει, τυλίγουμε με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 μέρα.
- Μόλις περάσει η μία μέρα, σουρώνουμε τη μπόλια και την αφήνουμε στην άκρη, ώστε να φύγει όλη η υγρασία.
- Παράλληλα, σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους δύο κιμάδες, το μαϊντανό, την ντομάτα, το σκόρδο και το λάδι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης και αφήνουμε στην άκρη.
- Μόλις η μπόλια έχει στεγνώσει, την κόβουμε κάθετα και δημιουργούμε ορθογώνια πλάτους 13εκ. και μήκους 10εκ.
- Έπειτα, παίρνουμε μπαλάκια από τον κιμά περίπου 40 γρ., τα πλάθουμε σε οβάλ σχήμα και τα τυλίγουμε με την μπόλια. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλο τον κιμά.
- Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τις σεφταλιές και τις ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Μόλις είναι έτοιμες, τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Τέλος σερβίρουμε με κυπριακές πίτες και ταχινοσαλάτα.
#tsoulotip: 1. Κανονικά οι σεφταλιές γίνονται με χοιρινό κιμά, απλά για να δώσουμε ένα πιο ωραίο άρωμα, προσθέσαμε και αρνίσιο κιμά. 2. Δε βάζουμε λάδι στο τηγάνι, διότι θα βγάλει πολύ η μπόλια από μόνη της.
Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/