ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζυμαρικά με ψητά ντοματίνια, φέτα και βασιλικό

Μια συνταγή του σεφ Δημήτρη Τζιοβάρα

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζυμαρικά με ψητά ντοματίνια, φέτα και βασιλικό

Ο Δημήτρης Τζιοβάρας είναι sous chef στο Salonika Restaurant του Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στον executive chef Σωτήρη Ευαγγέλου. Μας έστειλε τη δική του εκδοχή για ζυμαρικά με ψητά, ντοματίνια και φέτα, μία συνταγή που έγινε viral στο TikTok πριν λίγα χρόνια.

Συνταγή για ζυμαρικά με ψητά ντοματίνια, φέτα και βασιλικό

Υλικά για 4 άτομα:
  • 500 γρ. ντοματίνια (κατά προτίμηση αποφλοιωμένα)
  • 1 κομμάτι φέτα (150-200 γρ.)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες ή ελαφρώς σπασμένες
  • Μια χούφτα φύλλα βασιλικού
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 400 γρ. ζυμαρικά της επιλογής μας (π.χ. πέννες, σπαγγέτι, ριγκατόνι)
  • Easy
  • 30'
  • 4 Μερίδες
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος (πυρέξ), ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού, αλάτι και πιπέρι. Στη μέση του ταψιού τοποθετούμε τη φέτα και περιχύνουμε μπόλικο ελαιόλαδο.
  2. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς τα ντοματίνια και να πάρει χρώμα η φέτα.
  3. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά μας, φροντίζοντας να κρατήσουμε λίγο από το νερό τους.
  4. Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο και με ένα πιρούνι ή κουτάλι, λιώνουμε και ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστε να έχουμε μια δεμένη σάλτσα.
  5. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο πυρέξ, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό από τα μακαρόνια, αν χρειάζεται.
  6. Σερβίρουμε αμέσως μαζί με φρέσκο βασιλικό ή λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ