Αυτή η συνταγή για σπαγγέτι με ρικότα, σπανάκι και λεμόνι ανήκει σε εκείνες τις περιπτώσεις που όλοι όσοι τη δοκιμάζουν πιστεύουν ότι έχεις περάσει ώρες μαγειρεύοντας στην κουζίνα για να τη φτιάξεις. Τόσο εντυπωσιακή είναι! Στην πραγματικότητα, όμως, εσύ έχεις χρειαστεί μόλις 30 λεπτά για να δημιουργήσεις αυτή την πεντανόστιμη μακαρονάδα με την κρεμώδη, βελούδινη σάλτσα, και μάλιστα σε ποσότητα αρκετή για να ταΐσεις όλη την οικογένεια.
Συνταγή για σπαγγέτι με ρικότα, σπανάκι και λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει – περίπου για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ζωμό και τα σπαγγέτι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά έτσι ώστε να μη κολλήσουν τα ζυμαρικά, μέχρι το σπαγγέτι να μαγειρευτεί al dente. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
- Ρίχνουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί ελαφρώς. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ρικότα, την παρμεζάνα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ρικότα και να έχουμε μία κρεμώδη σάλτσα. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο αλάτι.
- Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, και λίγες σταγόνες λεμόνι.