- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελένη Ψυχούλη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος συνεργάζεται με την Ελένη Ψυχούλη και μας παρουσιάζουν συνταγές με πρωταγωνιστή το ψάρι. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για καλοκαιρινό φρικασέ με λαβράκι. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για καλοκαιρινό φρικασέ με λαβράκι
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Προσθέτουμε το ψάρι και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές.
- Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τα χόρτα, το κονκασέ, αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και περιμένουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι.
- Έπειτα προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τον άνηθο. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
*Εκτός από τα βλήτα, μπορούμε να προσθέσουμε και φρέσκο σπανάκι ή σέσκουλα.
**Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε φρέσκo ελληνικό λαβράκι εκτροφής Fish from Greece.