- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το μοσχαράκι με μελιτζάνες είναι από τα πιο αγαπημένα ελληνικά φαγητά της κατσαρόλας, ιδανικό τώρα το καλοκαίρι που είναι και οι μελιτζάνες στον καιρό τους. Μαζί με ένα καλό προζυμένιο ψωμί για βούτες στη σαλτσούλα και με καλή φέτα είναι το φαγητό που σε στέλνει στον παράδεισο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας το μοσχάρι.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο χωρίς να κάψει και ρίχνουμε το μοσχάρι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει, στη συνέχεια το σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2 περίπου λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό ή ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 60 λεπτά περίπου.
- Μετά από τα 60 λεπτά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τις τριμμένες ντομάτες και τον πελτέ. Σκεπάζουμε ξανά τη κατσαρόλα και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για άλλα 30 λεπτά περίπου, συμπληρώνοντας λίγο ακόμα ζεστό νερό αν χρειάζεται.
- Όταν μαλακώσει το κρέας και 20-25 λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις κομμένες κυδωνάτες μελιτζάνες. Όταν κλείσουμε τη φωτιά σκεπάζουμε με μία πετσέτα το φαγητό και το αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά.