ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ομελέτα με γεύση σπανακόπιτα

Μία πανεύκολη συνταγή για γρήγορο μεσημεριανό

mama5_1.jpg
Εύα Παρακεντάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ομελέτα με γεύση σπανακόπιτα

Αν σου αρέσει η σπανακόπιτα, θα λατρέψεις αυτή την ομελέτα με σπανάκι, μυρωδικά και φέτα! Γίνεται στο πι και φι και έχει ακριβώς τη γεύση μιας ονειρεμένης σπανακόπιτας. Μπορείς να τη φτιάξεις για ένα γρήγορο μεσημεριανό, να τη σερβίρεις σε brunch ή στο πρωινό. Όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι.

Υλικά για 4 άτομα:
  • 8 αυγά
  • 250 γρ. σπανάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 150 γρ. φέτα (προαιρετικά)
  • ½ κ.σ. ξερό θυμάρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Easy
  • 20
  • 4 Μερίδες
  • All
  • Κυρίως πιάτο
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το σπανάκι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια,  να πάρουν όλα μαζί θερμοκρασία, μέχρι να μαραθούν.
  2. Στη συνέχεια αλατοπίπερωνουμε και προσθέτουμε τον άνηθο και το θυμάρι.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Αδειάζουμε τα αυγά στο τηγάνι και ψήνουμε από τη μία μεριά.
  4. Αφού ψηθεί η μία μεριά, παίρνουμε ένα πιάτο και γυρνάμε την ομελέτα μας.
  5. Πασπαλίζουμε (προαιρετικά) με φέτα και καπακώνουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η φέτα και να ψηθεί η ομελέτα μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ