- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
To glühwein, το γλυκό ζεστό κρασί με τα μπαχαρικά είναι αυτό ακριβώς που χριάζεσαι εκείνες τις μέρες που νιώθεις τη μύτη σου να παγώνει και τις δυνάμεις σου να σε εγκαταλείπουν –δεν είναι τυχαίο που το πίνουνε στις κρύες χώρες του Βορρά. Μπορείς να το πιεις έξω, αλλά μπορείς να το ετοιμάσεις και σπίτι σου ως εναλλακτική στο συνηθισμένο κρασί, είναι πολύ εύκολο και φτιάχνεται με πολλές παραλλαγές ανάλογα με το τί έχεις στα ράφια σου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζεις όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει το μέλι –αλλά προσοχή! δεν πρέπει να βράσει.
- Μόλις λιώσει το μέλι, χαμηλώνεις κι άλλο τη φωτιά και αφήνεις 10 λεπτά.
- Σουρώνεις και σερβίρεις ζεστό, με ένα ξυλαράκι κανέλας και μια φλούδα πορτοκαλιού.
*Ευχαριστούμε το Blue Bird για τις φωτογραφίες